ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО В смт. ДЕМИДІВКА

9 жовтня у день пам’яті святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова престольне свято відзначали прихожани храму УПЦ смт. Демидівка.

Розділити радість празника на святкове богослужіння прибуло чисельне духовенство як Млинівського благочиння, так і сусідніх єпархій.

Як і годиться розпочалося торжество водосвятним молебнем, котрий було звершено на паперті храму.

Згодом відбулася святкова Божественна Літургія, котру очолив секретар Рівненського єпархіального управління прот. Олександр Єгоров.

Під час богослужіння лунали особливі молитовні прохання за примноження любові та миру серед прихожан храму та в Українській державі загалом.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся благочинний Голобського округу Володимир-Волинської єпархії УПЦ архімандрит Ніфонт.

По завершенні Літургії відбувся хресний хід навколо храму із прочитання Євангелія та окропленням всіх присутніх богомольців свяченою водою.

Вже традиційно під час хресної ходи було звершено заупокійну літію на могилі спочилого настоятеля-будівничого храму прот. Петра Копача.

Наостанок секретар прот. Олександр Єгоров привітав усіх присутніх із престольним празником, та побажав постійного молитовного заступництва святого Апостола Іоанна Богослова і безмежної християнської любові у серцях усіх віруючих людей.

У свою чергу настоятель храму прот. Василій Іванейко висловив слова щирої вдячності священному собору та всім присутнім прихожанам і гостям свята за спільні молитви, та висловив сподівання, що, з Божою допомогою, через рік святий Апостол любові збере ще більшу кількість прихожан храму під церковним куполом за спільною Євхаристійною молитвою.

Завершилося святкування спільною трапезою.

Настоятель храму свящ. Василій Іванейко

Переглядів: 291

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *