У Єрусалимі зійшов Благодатний Вогонь

7 квітня 2018 року о 14:16 за київським часом у храмі Воскресіння Христового над Гробом Господнім в Єрусалимі відбулося сходження Благодатного Вогню. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святиню роздав тисячам віруючих Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ, Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви.

Офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм також отримала Благодатний Вогонь від Первосвятителя Єрусалимської Церкви.

Нагадаємо, 6 квітня відбулася зустріч офіційної делегації Української Православної Церкви з Єрусалимським Патріархом Феофілом III. Святіший Патріарх запевнив у постійних молитвах за український народ.

Телетрансляцію сходження Благодатного Вогню здійснював телеканал «Інтер», завдяки чому мільйони українців змогли у прямому ефірі спостерігати за цією унікальною подією.

Сьогодні близько 20:00 в аеропорту Бориспіль відбудеться передача Святині, яку привезе офіційна делегація УПЦ. Звідти Благодатний Вогонь доставлять в усі куточки України. А о 23.00 Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором за традицією роздасть Благодатний Вогонь вірянам столиці. Після чого Предстоятель очолить урочисте Пасхальне богослужіння в Трапезному храмі Лаври, яке також будуть транслювати різні телевізійні канали.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомляв раніше, що напередодні, у Страсну П’ятницю, численні віруючі в Єрусалимі пройшли хресним ходом Via Dolorosa (Дорога Скорботи) з молитвою за Україну. Цьогоріч молитовний хід очолювала унікальна ікона “Собор новомучеників української землі”, а першими йшли парафіяни захоплених храмів УПЦ.

За матеріалами сайту http://news.church.ua

Переглядів: 256

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *