ДИТЯЧИЙ ТАБІР “БЛАГОВІСТ”

Вже традиційно одразу після свята Трійці з 29 травня по 2 червня, з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського та Острозького, відбувся дитячий православний табір «БЛАГОВІСТ». Даний захід проводиться вже втретє, проте цьогоріч не обійшлося без особливостей.

Найголовнішою зміною стало те, що табір не обмежувався дітьми однієї парафії. Він поширився на Млинівське благочиння, тож всі бажаючі діти разом зі своїми священиками мали можливість прийняти в ньому участь. Як наслідок – виросла кількість дітей-учасників. Цьогорічний табір зібрав у с. Онишківці аж 80 дітлахів.

Традиційно захід розпочався з молебню перед початком доброї справи. Далі – розселення, поділ на команди, визначення вожатих, знайомство з розкладом, праця над назвами та девізами загонів та урочисте відкриття табору.

Щодня учасники мали змогу окунатися в джерелі Св. Анни. Слухали бесіди священиків про храм та його устрій, про Таїнства Православної Церкви, про молитву та її роль у житті християнина.

Також для всіх бажаючих проводилися цікаві майстер класи по виготовленню обручів та резинок для волосся, квілінгу, декупажу, вітальних листівок.

Всі мали змогу грати в теніс, волейбол, футбол, шахи, дартс. Осередком постійного перебування дітей став батут.

Організатори табору проводили квести, рухливі ігри та змагання.

Незабутніми стали і спільні ранкові та вечірні молитви, а також Божественна Літургія, на якій були присутні всі діти, та багато з них приступили до Таїнства Сповіді та Причастя.

Кожного вечора місцем збору було багаття, біля якого всі мали можливість спілкуватися, співати, а також отримувати та слухати листи вкинуті у табірну пошту.

5 днів пролетіли дуже швидко. Наостанок було відслужено подячний молебень, та всі дружною сім’єю висловили слова щирої вдячності старшій сестри скиту Праведної Анни у с. Онишківці мон. Рахіль, а через неї ігумені Михаїлі за те, що вони дали можливість зібратися у їхній обителі та цікаво і корисно провести перші дні канікул.

Вже по дорозі додому діти відвідали Дубенський замок, де була проведена цікава екскурсія цим музеєм.

Наостанок, хочеться сподіватися, що подібні зустрічі будуть мати своє продовження і щороку збиратимуть ще більшу кількість дітей. Адже саме діти являються нашим майбутнім. Тож потрібно вже зараз про це майбутнє дбати.

ВИСЛОВЛЮЄМО СЛОВА ВДЯЧНОСТІ ВСІМ, ХТО ДОЛУЧИВСЯ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ТАБОРУ: СВЯЩЕНИКАМ, КУХАРЯМ, ВОЖАТИМ, ЧЕРНИЦЯМ, ВОЛОНТЕРАМ, БЛАГОДІЙНИКАМ ТА ВСІМ НЕБАЙДУЖИМ ЗА ПІДТРИМКУ ТА ПЕРЕЖИВАННЯ. ХАЙ ГОСПОДЬ БЛАГОСЛОВЛЯЄ ВАС СВОЇМИ ЩЕДРОТАМИ!!!

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 670

One Comment

  1. Оксана

    Це було круто!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *