ХРАМОВИЙ ВІДПУСТ У с. КРАСНЕ

16 липня прихожани Свято-Преображенського храму с. Красне молитовно відзначали парафіяльний відпуст. Саме цього дня 2002-го року місцева святиня була збудована та освячена.

З нагоди свята було звершено соборне богослужіння. Урочистості очолив благочинний округу прот. Василій Іванейко у співслужінні настоятеля храму прот. Віталія Ціпкайла та прибулого духовенства.

За Божественною Літургією піднесли особливі молитви за всіх живих та померлих прихожан храму, котрі потрудилися і до цього часу несуть труди у місцевому Божому домі.

Також заупокійна молитва лунала за трагічо загиблим благочинним прот. Андрієм Іванейко. Адже саме цей священик у далекому 2002-му році звершував чин освячення храму. Крім цього 16 липня було днем народження о. Андрія.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся прот. Миколай Товкан, настоятель Хресто-Воздвиженського храму с. Вовничі.

По завершенні Божественної Літургії було звершено хресний хід із прочитання Євангелія та окропленням присутніх свяченою водою.

Наостанок благочинний привітав настоятеля та прихожан храму зі святом і побажав духовної єдності та натхнення. Також слова привітання лунали і до прот. Анатолія Синиці. Цього дня священик відзначає день Ангела. І саме о. Анатолій був будівничим сільського храму, а згодом його настоятелем. Від імені духовенства тезоіменитому подарували просфору та ікону Божої Матері.

Завершилося святкування по-різному: дорослих чекала спільна трапеза, а малечу – солодкий стіл та батут.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 69

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *