Торжество Православ’я вулицями Рівного

Перша великопосна сходинка – Торжество Православ’я, торжество віри, православної віри, а не її декламування. Це постійне життя у Христі, ревність, з якою ми приступили до Великого посту, нажаль, якої нам не вистачає навіть до його кінця. Це свято завершило першу великопосну седмицю.

Молитовне єднання у вірі, радість від спільного свята та відчуття єдиної православної родини, — так коротко можна охарактеризувати кількатисячний хресний хід, що відбувся у Рівному сьогодні 17 березня, у день Торжества Православ’я. Урочисту ходу, з благословення правлячого владики Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького, очолив вікарій Рівненської єпархії, Преосвященніший Пимен, єпископ Дубенський.

Щорічний хресний хід у першу неділю Великого посту – подія для православних рівнян важлива і очікувана: пройти вулицями обласного центру збираються віряни не тільки з усього міста, а і інших населених пунктів області.

Відстань близько 3 кілометрів зі щирою молитвою на устах подолали численні віряни, духовенство та монашествуючі. На початку колони, за хрестом і хоругвами, несли храмові ікони із усіх церков міста Рівного та чудотворні ікони деяких обителей єпархії.

Закінчилася молитовна хода на Свято-Георгіївському подвор’ї, де, під відкритим небом, відбувся урочистий молебень Торжества Православ’я.

Зі словом проповіді до вірян звернувся владика Пимен.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 150

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *