СВЯТО-ПОКРОВСЬКИЙ ХРАМ с. ПІТУШКІВ

пітушківСело Пітушків існує більш ніж 420 років. Проте храму ніколи не було. Віруючі люди на богослужіння добиралися в села Борбин та Довгошиї. 22 березня 1997 р. – історична подія для села. Цього дня відбулося перше богослужіння у пристосованому під храм приміщенні. Його очолив благочинний округу прот. Андрій Іванейко у співслужінні духовенства сусідніх парафій. Першим священиком, котрий обслуговував громаду став прот. Олександр Дячук із с. Борбин. Першим старостою став Пархомей Олександр Онуфрійович, котрий приклав чимало зусиль для облаштування тимчасового храмового приміщення. Після його смерті 15 лютого 1998 р. новим старостою став Пархомей Олександр Микитович, на плечі котрого ліг тягар із побудови нового храму.

В серпні 1998 р. Високопреосвященнішим Варфоломієм, архієпископом Рівненським та Острозьким було здійснено чин закладки каменю нового храму.

У 2000 році настоятелем парафії став свящ. Іоанн Стецюк.

9 жовтня 2004р. відбулось освячення новозбудованого храму. Чин освячення з благословення владики очолив секретар Рівненської єпархії прот. Іоанн Солодчук у співслужінні духовенства та великої кількості вірян. Під час богослужіння секретар від імені правлячого архієрея подякував усім прихожанам, котрі брали активну участь у будівництві та оздобленні храму, та нагородив грамотою Дмитрука Василя Михайловича (голова Колгоспу).

Настоятель храму – прот. Володимир Томашевський.

Переглядів: 78

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *