СВЯТО-ІОАННО-БОГОСЛОВСЬКИЙ ХРАМ смт. ДЕМИДІВКА

Новітня історія Свято-Іоанно-Богословської парафії смт. Демидівка досить складна, адже на весь Демидівський район функціонує лише два храми Української Православної Церкви. І починається ця історія з трагічних подій 1994 року. Адже саме цього року прихильниками розколу УПЦ КП було захоплено новозбудований цегляний храм на честь святого Апостола любові. Велика кількість прихожан відійшла від єдності зі Святою Церквою, а вірні парафіяни молилися просто неба, не маючи ніякого молитовного притулку.
Після численних прохань для потреб громади УПЦ було виділено приміщення старого хлібного магазину. Люди його відремонтували, збудували купол, та обладнали в ньому храм. Саме у цьому будиночку люди щиро молилися з 1994-го по 2009-й рік. Це був важкий період існування парафії.

З приходом на парафію настоятеля прот. Петра Копача, життя громади кардинально змінилося. Щира проповідь Євангелія, підтримка прихожан, увага до проблем нужденних і самовіддані труди по будівництву нового храму – ось критерії служіння цього священика.

Як наслідок – у 2003-му році за сприяння архітектора В. М. Вівсяника було розроблено проект нової храмової будівлі.

У 2004-му році відбулось закладення капсули нового храму, а у 2007-му вже був встановлений купол. У 2009-му році завершилися штукатурні роботи і на свято апостолів Петра і Павла була відслужена перша Божественна Літургія у новозбудованому храмі. Це було особливе богослужіння. Незважаючи на відсутність підлоги, іконостасу, серця присутніх були переповнені щирою вірою та вдячністю Господу за всі благодіяння.

У 2013-му році, після тяжкої хвороби відійшов до Господа настоятель храму прот. Петро Копач. Враховуючи неоціненний внесок священика у будівництво Божого дому та організацію приходського життя – його поховали на території храму.

У вересні цього ж року настоятелем громади став свящ. Василій Іванейко.

На даний момент будівництво ще не завершене. У 2015 році вдалось виконати роботи з оздоблення фасаду храму.

Також цього року почалось зведення стін прихрамового духовно-просвітницького центру, котрий у майбутньому стане осередком для Воскресної школи та реалізації соціально-місіонерських проектів парафії.

На даний час релігійна громада живе повноцінним Євхаристичним життям. Щонеділі і у свята в храмі відбуваються богослужіння. Особливе місце у діяльності парафії займає соціальне служіння. Вже традиційно прихожанами храму організовуються та проводяться Різдвяні благодійні концерти для дітей-інвалідів Демидівського району; збирається допомога дітям-сиротам перед новим навчальним роком; проводяться виступи та забави до різноманітних святкових днів і т.д.

 

Переглядів: 148

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *