ХРАМ ПРП. СЕРАФИМА САРОВСЬКОГО смт.МЛИНІВ

Сучасна історія релігійної громади храму прп. Серафима Саровського починаєсться у 1992 році, коли внаслідок розколу та захоплення місцевого Свято-Покровського храму, настоятель прот. Андріан спільно з невеликою кількістю прихожан проводив богослужіння спочатку у парку а згодом у актовому залі одного з промислових підприємств райцентру.

Після смерті о. Андріана настоятелем общини став прот. Володимир Кузів. Цей священик не довго стояв на чолі парафії, проте головним його досягненням стало значне збільшення прихожан храму.

На зміну прийшов молодий свящ. Георгій. Саме при його служінні серед прихожан громади стало підніматися питання про будівництво нового храму. В далекому тепер 2000-2001 р. вдалося отримати дозвіл на будівництво Божого дому.

У той час благочинним округу вже був прот. Андрій Іванейко. Саме він з представниками релігійної громади безліч разів оббивали пороги адміністративних будівель. Як наслідок – у 2002 році розпочалося будівництво храму прп. Серафима Саровського.

Назву храм отримав дивним Божим промислом. Благословити будівництво церкви приїхав владика Варфоломій. У той час через райцентр проносили мощі преподобного Серафима Саровського, тож і люди і духовенство вирішили, що покровителем парафії повинен бути саме цей Божий угодник.

20 червня 2003 року розпочали заливку фундаменту. Активну участь у будівництві брали і старі, і малі, і дорослі, і діти – всі дружно розвантажували цеглу, прибирали сміття, працювали над благоустроєм території.

Коли державна будівля, в котрій і надалі проводилися богослужіння, відійшла до приватної власності, з’явилася необхідність пошуку місця для служіння. Настоятелем у той час був прот. Ярослав. На парафіяльних зборах було вирішено збудувати невеличке приміщення на території храму, у якому буде можливість звершувати богослужіння. Тож на початку 2007 року служби остаточно проводилися у новозбудованому будиночку.

20 червня 2007 року настоятелем храму став свящ. Олександр Посільський. А вже 7 грудня 2007 р. вдалося підняти та встановити церковний купол.

10 березня 2008 р. розпочали штукатурні роботи.

1 серпня 2012 року новозбудований храм було освячено керуючим Рівненською єпархією архієп. Варфоломієм.

Переглядів: 145

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *