Престольний празник в с. Малі Дорогостаї

14 жовтня Православна Церква радісно святкує велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цей празник по-особливому шанується на теренах нашої держави, тож не дивно, що велика кількість храмів носять назву Покровських.
Свій престольний празник відсвяткувала і громада села Малі Дорогостаї, Млинівського благочиння.
Святкове богослужіння у співслужінні духовенства очолив настоятель храму, благочинний округу протоієрей Андрій Іванейко. Знаковим стало те, що служба об’єднала аж три єпархії УПЦ, адже крім місцевих священиків були представники Волинської та Володимир-Волинської єпархій. На літургії були піднесені особливі молитви за мир та спокій в Українській державі. По-особливому помолилися за всіх українських воїнів, які боронять терени нашої Батьківщини. Крім того, була звершена поминальна панахида за всіх полеглих на полі бою солдатів.
На завершення було звершено святковий молебень з обходженням навколо храму. Настоятель парафії подякував усім присутнім за щирі молитви, і побажав, щоб Божа Матір завжди покривала своїм Омофором і оберігала від усякого зла державу, кожну сім’ю, та кожну людину. А також закликав берегти Православну віру, та примножувати справи покаяння задля швидшого привнесення миру у нашу державу.

Переглядів: 21

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *