Торжество Православ’я на вулицях Рівного

Молитовне єднання у вірі, радість від спільного свята та відчуття єдиної православної родини, — так коротко можна охарактеризувати кількатисячний хресний хід, що відбувся у Рівному сьогодні, 20 березня, у день Торжества Православ’я.
Щорічний хресний хід у першу неділю Великого посту – подія для православних рівнян важлива і очікувана: пройти вулицями обласного центру збираються віряни з усього міста. Уже традиційно, хресний хід вирушив від кафедрального Свято-Воскресенського собору до Свято-Георгіївського подвор’я Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Урочисту ходу очолив Високопреосвященніший Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький. На початку колони, за хрестом і хоругвами, несли храмові ікони із усіх церков міста Рівного – святителя Миколая, преподобного Агапіта Печерського, Всіх Волинських Святих, благовірних Бориса і Гліба, святої Матрони та ін. Кінцевим пунктом молитовної ходи стало Свято-Георгіївське подвор’я, де, під відкритим небом, відбувся урочистий молебень Торжества Православ’я, який звершив владика Варфоломій у співслужінні численного духовенства та в супроводі хору сестер Свято-Миколаївського жіночого монастиря. «Кто Бог велий, яко Бог наш…» – десь аж у піднебессі, здавалося, лунав голос архієрейського протодиякона Василія Дворака, сповіщаючи усім про істинність православної віри, що торжествує в усі часи.
Сьогодні близько 3 кілометрів із щирою молитвою на устах подолали численні віряни та духовенство. Серед учасників велелюдної хресної ходи – молодь, люди похилого віку, дітки. «Для чого ми йдемо хресним ходом?» – спитали ми в однієї із найменших його учасниць. – «Щоб разом відсвяткувати наш день. Щоб люди задумались про Бога, про віру», – відповіло дитя. Питань у нас, дорослих, більше не виникало. Слова дитини ще раз підтвердили: у часи, коли всі сили зла намагаються похитнути єдність і цілісність Церкви, такі події, як сьогоднішній хресний хід – це іще одна нагода підтвердити тим, хто ще досі сумнівається – «сия вера апостольская, сия вера отеческая, сия вера православная, сия вера вселенную утверди».

Переглядів: 5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *