Рівненська єпархія УПЦ вчергове допоможе воїнам АТО та мирному населенню на сході України

1mytropolyt-varfolomiyДорогі браття і сестри!

Зараз ми трудимося на поприщі святого Великого посту. Господь уже сподобив нас пройти більшу його частину. Все ближче і ближче ми наближаємось до світлих днів Христового Воскресіння. Радість цієї події особлива для кожного віруючого серця, адже любов Божа до грішного людства засвідчується як у смерті Божого сина, так і в Його Воскресінні. Але ця любов, заповідана нам Самим Христом, повинна бути рушійною силою в справах добра і милосердя для кожного з нас.

Сьогодення наповнене нелегкими випробуваннями для нашого народу. Не припиняються бойові дії на сході України. Все ще гинуть військові і мирне населення; руйнування міст і сіл стають причиною того, що багато сімей залишаються без даху над головою. Безсумнівно, що кожен православний християнин зараз задається питанням: «А що можу зробити я особисто, щоб допомогти?». Згадуючи картину Страшного Суду, описану у Євангелії, ми чуємо слова Спасителя: «Був нагий, і ви одягнули мене, був голодний, і ви нагодували мене, був у лікарні, і ви відвідали мене…» – Сам Христос навчає нас творити справи милосердя.

У черговий раз, до Рівненської єпархії УПЦ звернулися представники цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України з проханням допомогти для військовослужбовців і мирного населення у східних регіонах нашої країни. І ми повинні відгукнутися на їхнє прохання.

Оголошуємо збір:

  • продуктів харчування з тривалим терміном зберігання – для мирного населення;
  • чаю, кави та кавових напоїв – для військовослужбовців;
  • печива та цукерок – для дитячих притулків і дітей-сиріт.

Благодійна акція приурочена до дня Святої Пасхи і триватиме до 22 квітня.

Нехай радість Світлого Христового Воскресіння принесе мир і добробут у кожну родину, а справи християнського милосердя примножать любов у наших серцях.

                                                                                       Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький

Переглядів: 8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *