ХРИСТОС ВОСКРЕС!!!

DSC_1276У світлі дні Воскресіння Господнього вся повнота людства святкує перемогу добра над злом, справедливості над неправдою, любові і доброти над злобою. Збулась Божа обітниця про спасіння роду людського, яку протягом тисячоліть чекали всі потомки наших прародителів Адама і Єви – Христос прийшов на землю, щоб людина могла піднятися до небесних висот.

Воскресіння Христове – це основа нашої віри. «А якщо Христос не воскрес, то й проповідь наша марна, марна і віра ваша» (1 Кор. 15:14) – говорить апостол Павел. Тож не дивно, що проповідь апостолів, а відтак і Православної Церкви починається і основується на події світлого Христового воскресіння.

Пасхальної ночі усі віруючі православні християни йдуть до храмів, щоб разом «єдиним серцем і єдиними вустами» об’єднатися навколо воскреслого Господа. Усвідомлюючи своє єднання з Ним і один з одним, ми висловлюємо свою радість вічно живим вітанням «Христос Воскрес!» – «Воістину Воскрес!». Це не просто слова. Це сповідування нашої віри, висловлення надії на милість Господню і  проявлення любові до Бога і людей. Це наша коротка молитва, що закликає душу до оновлення і чистоти протягом усього життя.

Христос Воскрес – і торжествує земля, Христос Воскрес – і смерть переможена, Христос Воскрес – і нам дароване вічне життя. Саме тому кожне віруюче серце переповнюється невимовною радістю, котра дає нам сили долати різноманітні труднощі і перепони земного життя. Своїм Воскресінням Господь усіх нас закликає до богопізнання, до творіння добрих справ, сердечного ставлення до своїх ближніх; Спаситель закликає, щоб ми достойно носили звання християнина, життям проповідували щирість віри у Воскресіння Христове.

Дорогі брати та сестри! Щиро вітаю вас із великим і світлим святом Пасхи Господньої. Хай Воскреслий Христос укріпить кожного у вірі і любові, та подасть усім Свою всесильну допомогу.

З любов’ю у Христі, благочинний прот. Андрій Іванейко.

Переглядів: 42

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *