Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав малу батьківщину митрополита Варфоломія

11 травня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир у с. Городно Волинської області, на малій батьківщині митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія.

Свято-Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир в с. Городно Любомильського району Волинської області був відкритий на базі парафії на честь святого апостола і євангеліста Луки рішенням Священного Синоду УПЦ від 20 грудня 2012 року. Тимчасове облаштування монастиря та керівництво ним було покладено на настоятельку Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря ігуменю Михаїлу.

Біля воріт обителі архіпастиря зустрічали  митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, ігуменя Михаїла з сестрами обителі, вихованці недільної школи, що діє при монастирі.

Блаженніший владика очолив Божественну Літургію на монастирській площі. Разом зі своїм Предстоятелем під час богослужіння молилися архієреї, духовенство та численні віряни.

Під час Літургії архіпастир звернувся до присутніх зі словом проповіді.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав насельниць та парафіян монастиря з Пасхальними святами, вручив благодійникам обителі нагороди Української Православної Церкви та окропив усіх присутніх святою водою.

за матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 33

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *