Хресна хода миру, любові і молитви за Україну — вже на Рівненщині

Сьогодні вранці, 11 липня, о 10 ранку, Всеукраїнську Хресну ходу миру, любові та молитви за Україну зустріли на Рівненщині.

У селі Сураж, на межі Тернопільської та Хмельницької областей, паломників, котрі несуть велику святиню — чудотворну Почаївську ікону Богородиці, зустрічали Високопреосвященніший Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький, духовенство та віряни Рівненської єпархії.

Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій та єпископ Шумський Серафим, ректор Почаївської духовної семінарії, передали образ Богоматері владиці Варфоломію.

Із великою радістю та, водночас, із сумом, передаємо вам цю святиню, — звернувся до присутніх владика Сергій. — Сумуємо, бо ікона Матері Божої Почаївської тимчасово залишає наш край. Та велика радість переповнює наші серця від того, що Вона благословить і Рівненщину, і всю Українську землю Своєю присутністю. Нехай Матір Божа і Її заступництво перебуває з вами не тільки під час цієї Хресної ходи, а й повсякчас.

И откуду мне сие — прииде Мати Господа моего ко мне, — словами Святого Письма звернувся владика Варфоломій до присутніх. Митрополит подякував архіпарстирям, духовенству та вірянам сусідньої єпархії за передану святиню. — Нехай Матір Божа біля Престолу Вседержителя за нашими молитвами перед Її образом просить Господа милості і миру для нашої України.

Після молебню хода продовжилася уже територією Рівненщини. Високопреосвященніший Варфоломій благословив та очолив Хресний хід.

Не зважаючи на спеку і на те, що розпочалися робочі будні, сотні паломників, ченців, духовенства — усього — понад тисячу вірян УПЦ смиренно, із молитвою на устах ідуть вперед, прохаючи Господа миру та спокою для України.

Сьогодні паломники подолають 38 кілометрів та зупиняться на ночівлю у Свято-Троїцькому Межирицькому монастирі.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 13

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *