Розклад урочистостей 24-28 липня в Києві з нагоди Дня Хрещення Київської Русі

1f78094dd0a30c6e605f5d38f098da3c24-28 липня в Києві пройдуть святкові заходи з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та 1000-річчя давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

24 липня, о 08.15, в Києво-Печерській Лаврі відбудеться брифінг з афонськими ченцями і зустріч унікальної ікони “Благословення Святої Гори Афон” із зображенням Богородиці і святих угодників, життя яких пов’язане з Україною. В Україну з Афону ікону доставить офіційна делегація УПЦ.

В цей же день, о 16.00, в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відбудеться відкриття міжнародної фотовиставки про історію Святої Гори «Подорож на Афон», з презентацією тематичних книжкових видань. Під час відкриття фотовиставки будуть звучати афонські співи у візантійській традиції.

27 липня, о 12.30, на Європейській площі столиці відбудеться урочиста зустріч двох хресних ходів зі сходу і заходу України, які очолять намісники Лавр. Разом вони вирушать на Володимирську гірку.

У той же час, о 12.30, на Володимирській гірці розпочнеться брифінг для акредитованих представників ЗМІ.

О 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу. В урочистостях візьмуть участь представники державної влади і уряду України.

О 13.30 розпочнеться багатотисячний хресний хід з чудотворними іконами від Володимирської гірки у Києво-Печерську Лавру.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 12

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *