МОЛОДЬ МЛИНІВСЬКОГО БЛАГОЧИННЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У МОЛОДІЖНОМУ ФЕСТИВАЛІ «ФАВОР»

18-22 липня 2016 року на узбережжі мальовничого озера Тросне, що поблизу села Карасин Маневицького району Волинської області, відбувся православний молодіжний фестиваль «Фавор». Організатором з’їзду став молодіжний відділ Волинської єпархії УПЦ.

Основною темою цьогорічного заходу стала тема «КОЛИ ВЖЕ НЕ ДІТИ». Тож протягом цілого тижня священики намагалися донести всій присутній молоді ті істини, які допоможуть правильно сформувати особистість та розставити життєві пріоритети.

Цього року взяти участь у фестивалі зголосилися близько 200 учасників. З благословення високопреосвященнішого Варфоломія, митрополіти Рівненського та Острозького участь у даному молодіжному з’їзді взяла і православна молодь Млинівського благочиння – учасники районного молодіжного форуму «Благовіт» та священики прот. Василій Іванейко і прот. Ростислав Голубовський.

Програма заходу була досить обширною. В неї увійшли і тематичні бесіди з духовенством та гостями табору, спільна молитва, спортивні ігри, перегляди фільмів, концерти, майстер-класи, зустріч із байкерами та багато іншого.

Перший день був присвячений питанням таборування – ставилися намети,  будувалася сцена, організовувалася кухня та туалети. Крім того всі учасники були розділені на загони та до вечора готували початкові виступи.

Другого дня до молоді завітали тренери-викладачі з греблі на байдарках і каное Волинської  обласної ДЮСШ олімпійського резерву Роман Повх  та Асія Мухаметаліна, а також чемпіон України з цього виду спорту Орест Панькевич та призер всеукраїнських змагань Олександр Черняєв. Адже фестиваль проходить на узбережжі озера Тросне, отож у фаворівців була можливість як побачити майстерність спортсменів, так самим спробувати проплисти на байдарці чи каное. Отож, тренери розповіли про греблю на байдарках і каное, а Орест  і Олександр  продемонстрували те як треба вправлятися із цим різновидом човнів спортивного зразка. До слова, як розповів Роман Повх, під час цьогорічного чемпіонату Європи з греблі на байдарках і  каное, який проходив у Болгарії, волинські спортсмени здобули золоту, дві срібних, і бронзову медалі.

Після показових запливів, спробувати себе у цьому виді спорту мали можливість  і учасники фестивалю.

Також цього дня проводився конкурс селфі та вечірній концерт за участю фаворівців і духовенства.

У середу до табору завітали представники Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ» та провели міжзагонові змагання різних спортивних напрямків. Крім того усі бажаючі мали можливість навчитися виготовляти «ляльки-мотанки».

Особливим днем фестивалю став четвер, адже цього дня просто неба була відслужена Божественна Літургія, яку очолив Митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Олександр (Драбинко). Велика кількість учасників цього дня приступила до сповіді та Святого Причастя. Після богослужіння всі бажаючі мали можливість поспілкуватися та сфотографуватися з владикою.

Крім того цього дня православна молодь вислухала тематичні бесіди від про. Сергія Ющика, першого проректора КДАіС, та прот. Степана Яреми, голови Волинського православного братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадського.

У п’ятницю фаворівці готувалися до звітного концерту та до закриття фестивалю. Корективи у роботу внесла погода – майже цілий день йшов дощ. Проте, навіть погані погодні умови не зіпсували творчого настрою молоді. Завершальний концерт вдався. Учасники подякували організаторам та відповідальним за проведення «ФАВОРУ», та приготували новий соціально-місіонерський проект, котрим може бути реалізовано вже цієї осені.

Православна молодь Млинівського благочиння висловлює щиру вдячність прот. Олександру Білінському, ієромонаху Іллі Вишневському, свящ. Михаїлу Анісімову та всім учасникам фестивалю «ФАВОР» за надану прекрасну можливість відпочити та обмінятися досвідом.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 135

One Comment

  1. Молодці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *