ХРЕСНИЙ ХІД ДО ПОЧАЇВСЬКОЇ ЛАВРИ

Життя сучасної людини переповнене тривогами і безперестанною суєтою. Потрібно прогодувати сім’ю, купити одяг, влаштувати комфортний дім і безкінечна кількість подібних щоденних турбот. Звичайно, сам Господь заповідував трудитися, але, на жаль, ми наповнюємо наше життя мільйонами непотрібних дрібниць, а найголовніше пропускаємо і найчастіше вже просто не маємо на це часу.

Читаючи житія святих людей, кожен з нас дивувався надзвичайністю їхніх подвигів. І хоча нам здається, що часи великих подвижників давно минули, можливість трудитись для Господа є в завжди.

Так стараються віддати свій час, молитву і труди учасники щорічного Хресного ходу, який крокує з Волині до Свято-Успенської Почаївської Лаври, щоб вшанувати день пам’яті Почаївської ікони Богоматері. Незважаючи на дощ, спеку, вітер і втому, хрестохідці проводять 5 днів у безперестанній молитві.

Великою радістю для прихожан Свято-Іоанно-Богословської парафії УПЦ смт. Демидівка стала можливість зустріти майже 700 хрестоходців у своєму храмі. 1  серпня, у день вшанування пам’яті прп. Серафима Саровського, учасники  Хресного ходу змогли помолитися та відпочити на території храму.  Спільними зусиллями небайдужих прихожан була організована вечеря для паломників, після якої одразу звершили вечірнє богослужіння напередодні дня пам’яті св. Пророка Божого Ілії. Зранку – Літургія, на якій усі бажаючі змогли приступити до Таїнств Сповіді та Причастя. Крім того, після вечірнього богослужіння, для паломників було організоване багаття, біля якого присутні мали можливість проявити свої вокальні таланти, а також просто щиро поспілкуватися на актуальні теми церковного життя.

Зранку, під час Божественної Літургії усіх злякав рясний дощ. Проте, перед виходом у подальше паломництво, погода стала сухою та сонячною, наче сам Господь благословив хрестоходців на заплановані нелегкі труди.

Настоятель на прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка, щиро побажали кожному Божої допомоги у подальшій дорозі, та духовної радості від понесених трудів. Хай Божа Матір сторицею нагородить вас усіма благами, та сподобить наступного року знову зустрітися для спільної молитви під куполом нашого храму.

Настоятель храму свящ. Василій Іванейко

Переглядів: 432

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *