МОЛОДІЖНЕ ПАЛОМНИЦТВО ДО СВЯТИНЬ БУКОВИНИ

З 29 по 31 липня з благословіння архієпископа Рівненського і Острозького Пимена діти та молодь Млинівського благочиння УПЦ, разом зі священниками, відвідали святині Буковини.

Першою зупинкою подорожуючих став Свято-Богоявленський жіночий монастир м. Кременець. Паломники мали можливість поклонитись святиням обителі, послухати історію монастиря, яку розповіли їм сестри обителі, а також посмакувати смачною монастирською трапезою.

Наступною та основною зупинкою став Свято-Вознесенський Банченський монастир. Після прибуття в обитель діти та молодь мали можливість послухати слово о. Никодима. Він провів екскурсію по храмах обителі, розповів про історію монастиря та про служіння братії, яка під керівництвом митрополита Банченського Лонгіна, та намісника – єпископа Силуана, опікується великою кількістю сиріт, що знайшли прихисток в дитячому будинку при святині.

Наступного дня паломники молились на Літургії у Вознесенському соборі Банченського монастиря та відвідали святині міста Чернівці, а саме Свято-Миколаївський собор, Свято-Духівський собор, Різдво-Богородичний чоловічий монастир “Горєча”, а також жіночий монастир блаженної Ксенії у Банченах.

В останній день паломницької поїздки юні віряни відвідали Успенський монастир у с. Кулівці, де братія провела екскурсію та почастувала гостів. Останньою зупинкою став Свято-Іоанно-Богословський чоловічий монастир у с. Хрещатик. Тут діти та молодь мали можливість поклонитись святиням обителі та окунутись у джерелі. Наповнені гарним настроєм та благодаттю всі повернулись додому.

Організатори та учасники висловлюють подяку всім людям доброї волі, які зробили все щоб поїздка стала благодатною, легкою та змістовною. Нехай Господь поверне сторицею затрачені кошти та сили. Спаси всіх Господь!

прот. Андрій Муляр

Переглядів: 245

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *