АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У С. ВЕЛИКА ГОРОДНИЦЯ

24 червня у день пам’яті святих апостолів Варфоломія та Варнави Високопреосвященніший Варфоломій, митрополит Рівненський і Острозький очолив святкове богослужіння з нагоди славного ювілею настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці прот. Петра Григорчука, котрий цього дня святкував своє 60-ти річчя.

З самого ранку прихожани храму та гості з хлібом чекали свого владику на прибраному та заквітчаному церковному подвір’ї. А у храмі митрополита зустрів ювіляр, благочинний округу та прибувше на святкування духовенство.

Для прикраси свята на богослужіння завітав хор під керівництвом сина настоятеля храму прот. Димитрівя Григорчука.

Під час Божественної Літургії підносилися особливі молитви за мир в державі та за здоров’я і благополуччя ювіляра.

Після богослужіння відбувся хресний хід навколо храму, під час якого владика окропив усіх присутніх святою водою.

По завершенні святкової служби митрополит Варфоломій звернувся до настоятеля храму зі словом привітання, та за високі церковні заслуги нагородив його орденом «Святителя Миколая». Владика побажав прот. Петру і надалі так ревно виконувати пастирські обов’язки, а людям триматися Православної Церкви, гуртуючись навколо свого настоятеля.

Від імені духовенства благочиння зі словом вітання до ювіляра звернувся благочинний округу прот. Андрій Іванейко, та побажав йому ревності, віри, мудрості і всіх благ від Господа.

Пізніше всі присутні мали можливість привітати свого настоятеля. Тож спочатку діти а потім і всі бажаючі висловлювали священику найщиріші побажання.

На завершення святкування, прихожани та настоятель храму на молитовну згадку подарували Високопреосвященнішому митрополиту Варфоломію вишиту бісером картину та букет живих квітів.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 149

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *