У Києво-Печерській Лаврі відбулося прославлення Іоанна Вишенського — відомого українського письменника

2-8-1-202x30028 липня, під час Божественної Літургії у день Хрещення Русі та з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, відбулася канонізація відомого афонського подвижника та палкого поборника Православної віри преподобного Іоанна Святогорця (Вишенського), який 40 років подвизався на Святій Горі.  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочисту Літургію за афонським уставом, так, як її звершували 1000 років тому, очолює Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

За Богослужінням була звершена остання заупокійна літія за преподобним Іоанном Вишенським, після чого митрополит Бориспільський і Броварський Антоній оголосив рішення Священного Синоду УПЦ від 20 липня 2016 року (Журнал №29) про причислення до лику святих відомого афонського подвижника та палкого поборника Православної віри преподобного Іоанна Святогорця (Вишенського) (+бл. 1621-1633). Житіє новопрославленого святого зачитав митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Завтра Українська православна Церква вшановуватиме пам’ять нової постаті у сонмі своїх святих  преподобного Іоанна Святогорця (Вишенського).

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

 

Переглядів: 12

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *