Пантелеймонівські урочистості в Дерманській обителі

До великомученика і цілителя Пантелеймона моляться у всьому православному світі, але по-особливому він прославляється у Свято-Троїцькому жіночому монастирі, що в с. Дермань Здолбунівського району. В обителі знаходиться шанована ікона святого з часточкою його святих мощей.

9 серпня, в день пам’яті святого, урочисте Богослужіння в Дермані звершив Високопреосвященніший Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький. Із правлячим архієреєм Службу Божу відправляли митрополит Переяслав-Хмельницький та Вишневський Олександр, архієпископ Чимкентський і Таразський Єлевферій та архієпископ Бучанський Пантелеймон, вікарій Київської митрополії.

Преосвященним владикам співслужили намісник Свято-Троїцького Межирицького монастиря архімандрит Феодор (Мельничук), благочинний церков Здолбунівського району протоієрей Юрій Шевчук та прибуле духовенство.

На малому вході, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського та всієї України, за ревне служіння святій Церкві та активну участь у Хресній ході миру, любові та молитви за Україну, орденом преподобного Агапіта Печерського були нагороджені настоятелька Дерманського монастиря ігуменя Вероніка (Зощук), настоятелька Свято-Миколаївського Городоцького монастиря ігуменя Михаїла (Заяць), насельник Свято-Троїцького Межирицького монастиря архімандрит Парфеній (Матящук) та меценат Рівненської єпархії Святослав Аркадійович Антонюк.

Після Євангельського читання до присутніх зі словом повчання звернувся митрополит Олександр.

На завершення було звершено молебень із обходженням навколо храму, читанням уривків зі Святого Євангелія, окропленням вірних святою водою. Митрополит Варфоломій привітав усіх із головним монастирським святом, подякував владикам-гостям, паломникам  та запросив ще неодноразово приїздити до древньої Дерманської обителі.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 11

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *