ЗНОВУ ДО ШКОЛИ

Основним закликом Євангелія є заклик до любові. Проповідуючи, Господь неодноразово вказував на важливість цієї чесноти у житті кожної людини. Спаситель поставив її як критерій для пізнання Його учнів: «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою” (Ін.13: 35).

Важливо розуміти, що християнська любов може по-різному проявлятися у житті кожного окремого індивідуума: хтось виражає її турботою про ближнього, хтось справами милосердя, хтось вважає за труд підтримати та розрадити засмученого… Цей перелік можна ще довго продовжувати.

Прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка вже третій рік поспіль свою християнську любов виражають у фінансовій підтримці сиріт селища, адже протягом літа у храмі проводиться благодійна акція «ПОДАРУЙ СИРОТІ ШКОЛУ». Суть акції полягає у збиранні коштів, на котрі перед початком нового навчального року купується все необхідне для потребуючих допомоги сиріт.

Завершилася дана акція у день Успіння Пресвятої Богородиці. Головними учасниками святкового богослужіння стали діти та молодь, адже саме цього дня підносилися особливі молитви за дітей перед початком нового навчального року. Більше 60-ти прихожан приступили до Таїнства Святого Причастя, та молилися за молебнем, просячи у Господа світлого розуму та бажання пізнавати нові навчальні істини у своїх учбових закладах.

По завершенні богослужіння, настоятель храму окропив усіх присутніх свяченою водою, та у знак благословення вручив кожній дитині ікону.

Особливим цей день став для 8-ми сиріт селища, адже  саме така кількість дітей отримала допомогу від храму. За кілька днів до Свята Успіння Богородиці, діти разом з настоятелем та головною помічницею в подібних заходах Оксаною Копач, відвідали ринок, де були куплені необхідні речі залежно від потреб кожної окремої дитини. Цього дня вони мали можливість покататися на роликах, та поласувати пісним морозивом. А ось під час богослужіння перед новим навчальним роком ці покупки були, власне, вручені. Завдячуючи чуйності місцевих прихожан храму та паломників, що крокували до Почаївської Лаври, цьогоріч вдалося зібрати 9 243 грн. для допомоги дітям-сиротам.

По завершені храмових урочистостей бажаючі діти та молодь мали можливість продовжити спілкування на лісовій галявині. Тут були і ігри, і веселощі, і смачний шашлик. Тож всі не просто гарно провели час, а й розговілися по завершенні Успенського посту.

Наостанок хочеться виразити щирі слова вдячності усім, хто долучився до богоугодної справи підтримки сиріт. Дай, Боже, щоб справжня християнська любов завжди переповнювала наші серця та спонукала творити подібні діла милосердя щороку, пам’ятаючи що все те, «що зробили ви одному з цих братів Моїх менших, Мені зробили» (Мф. 25,40). Так сказав сам Господь.

настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка

прот. Василій Іванейко

Переглядів: 156

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *