ЮВІЛЕЙНІ ХРАМОВІ УРОЧИСТОСТІ В с. СМОРДВА

21 вересня – особлива дата для жителів села Смордва. В цей день вони святкували не лише своє престольне свято Різдво Пресвятої Богородиці, а й з великою радістю відзначали ювілей – 230 років з дня побудови місцевого храму. В усі часи церква Різдва Пресвятої Богородиці була осередком духовності. Сюди приходили люди і у важкі часи, коли село було під владою Польщі, і в роки воєнного лихоліття, і в сталінські часи, і у період сучасних воєнних дій на Сході України щоб помолитися Богу, попросити допомоги і захисту, прощення і благословення.

У день святкування Божественну літургію очолив клірик Сарненської єпархії протоієрей Валерій Палаєвський, йому співслужили священники Млинівського благочиння, які прибули розділити молитовну радість.

Під час Божественної літургії була піднесена молитва за упокій душі світлої пам’яті благочинного Млинівського округу протоієрея Андрія Іванейка. Настоятель, хористи та прихожани свято Різдво-Богородичного храму села Смордва глибоко сумують з приводу трагічної загибелі дорогого священика.

Після Божественної літургії був звершений молебень з обходженням навколо храму. Зі словом повчання до присутніх звернувся протоієрей Василій Іванейко. У свою чергу настоятель храму прот. Анатолій Синиця подякував священному собору та всім присутнім за спільну молитву та побажав заступництва Пресвятої Богородиці.

Ольга Синиця

Переглядів: 69

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *