СВЯТКОВІ УРОЧИСТОСТІ У с. ПІТУШКІВ

Щороку 9 жовтня молитовна пам’ять Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова збирає під церковним куполом жителів села Пітушків. Адже саме цей день являється днем освячення місцевого храму.

Цьогоріч церковне свято було особливим: до  нього по-особливому готувалися, його по-особливому чекали. І не дивно, адже за невеликий проміжок часу життя парафії зазнало багато змін. Основною зміною стало призначення нового настоятеля храму протоієрея Володимира Томашевського. Молодий священик з добрим та чуйним серцем з перших днів служіння на парафії зумів завоювати любов та повагу своїх прихожан. Тож і  свято відбулося у надзвичайно теплій, сімейній атмосфері.

З нагоди храмового торжества на святкове богослужіння прибула велика кількість духовенства. Незабутньою прикрасою служби став спів монахинь Млинівського Свято-Вознесенського монастиря.

Під час Божественної Літургії, котру очолив прот. Олександр Дячук, лунала особлива молитва про дарування любові у серця всіх людей, адже саме ця чеснота творить чудеса та дає змогу бачити у своєму ближньому образ Божий.

Зі словом проповіді до присутніх богомольців звернувся клірик жіночого монастиря с. Голуби, Дубенського району прот. Віктор Старушкевич.

По завершенні Літургії відбувся подячний молебень.

Прес-служба Млинівського благочиння

Переглядів: 136

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *