ЧУДОТВОРНА ІКОНА БОЖОЇ МАТЕРІ ВІДВІДАЛА ХРАМ с. МОШКІВ

22 квітня увійде в історію Свято-Михайлівської парафії с. Мошків як особливий день. Адже саме цієї неділі місцевий храм із архіпастирським візитом відвідав вікарій Рівненської єпархії УПЦ Преосвященніший єпископ Дубенський  Пимен.

По благословенню керуючого єпархією Високопреосвященнішого митрополита Варфоломія, владика привіз для поклоніння вірянам храму чудотворну ікону Божої Матері «Межирицьку».

Зустрічали святиню віряни хресною ходою на початку села, та з пасхальними піснеспівами провели її до місцевого храму. Одразу після прибуття було відслужено молебень з акафістом перед чудотворним образом. Владиці співслужили благочинний Млинівського округу прот. Василій Іванейко, духовенство благочиння та гості у священному сані.

По завершенні богослужіння владика звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді, в якій закликав усіх до єдності у Христі, та до збереження Православної віри у своїх серцях і на теренах парафії.

Також з іконою було звершено хресний хід навколо храму, під час якого прихожани просили Пречисту Владичицю зберегти та утвердити церкву у Православній вірі.

Слід зазначити, що саме цього дня піднімалося питання про переведення місцевого храму у розкол. Проте, з Божою допомогою, жителі села висловились проти подібних закликів, та забажали залишатися у лоні Української Православної Церкви, у єдності зі світовим Православ’ям.

Крім того Владика відвідав кілька парафії благочиння, та Млинівський жіночий монастир.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 36

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *