ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО МЛИНІВСЬКОГО ХРАМУ

1 серпня престольне свято відзначили прихожани храму прп. Серафима Саровського смт. Млинів.

Урочисте богослужіння очолив Преосвященніший Пимен, єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії УПЦ, у співслужінні Млинівського та Дубенського благочинних прот. Василія Іванейка та прот. Миколая Кириленка, настоятеля храму прот. Олександра Посільського і прибулого духовенства.

Під час Божественої Літургії була піднесена особлива колінопреклонна молитва за мир в Україні.

Після прочитання Євангелія Преосвященніший Владика звернувся до присутніх богомольців зі словом проповіді, в якому побажав усім молитовного заступництва прп. Серафима Саровського, та постійної Пасхальної радості, котра завжди переповнювала серце та душу цього святого.

Під час Літургії велика кількість прихожан приступила до Таїнства Причастя.

Вже традиційно відбувся молебень із хресною ходою навколо храму з прочитанням Євангелія та окропленням присутніх свяченою водою. Після молебню Владика висловив слова щирої вдячності настоятелю храму за понесені труди по розбудові та благоустрою храму. Також подяка пролунала і для усього духовенства, сестер Млинівської обителі та місцевого хору за прекрасний спів, та всіх богомольців за можливість спільної молитви.

Від імені прихожан храму Владика Пимен подякував та подарував пам’ятні ікони головним жертводавцям храму – сім’ї Стельмащуків.

Наостанок діти місцевої воскресної школи показали невеличкий концерт, під час якого було виконано кілька пісень під акомпонемент бандур та піаніно, та продекламовано тематичні вірші.

Всі учасники концерту отримали від єпископа Пимена пам’ятні подарунки.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 493

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *