СВЯТКУВАННЯ У с. МАЛІ ДОРОГОСТАЇ

14 жовтня у день святкування Покрови Божої Матері соборне богослужіння відбулося у храмі с. Малі Дорогостаї. Розділити радість свята з парафіянами прибули священнослужителі та гості приходу.

Святкову Божественну Літургію очолив благочинний Млинівського округу прот. Василій Іванейко у співслужінні настоятеля свящ. Олександра Ящука та прибулого духовенства.

Під час богослужіння особлива молитва була піднесена за Українське військо, адже саме 14 жовтня являється державним днем Захисника України. Також по-особливому всі присутні помолилися за подолання епідемії короновірусу та зцілення усіх хворих від цієї недуги.

По завершенні Літургії відбувся молебень з хресною ходою навколо храму, під час якого священики прочитали Євангеліє та окропили всіх присутніх свяченою водою.

У вітальному слові благочинний побажав настоятелю та всім парафіянам ревно триматися Православної Церкви, та примножувати у душах чесноти смирення, терпіння та любові, щоб ніякі негаразди не відлучили нас від любові Божої.

У відповідь свящ. Олександр Ящук подякував священному собору, гостям та всім присутнім парафіянам за спільну молитву і поділися душевними переживаннями, пережитими протягом минулого року. Батюшка розповів, як у моменти розпачу та тривоги він побачив навколо себе вірних друзів та щирих людей, що дало сили перенести всі життєві негаразди. Також священик побажав присутнім вміння вбачати у всьому Господній промисел, та надалі трудитися на благо парафії, Церкви Христової та Батьківщини.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 479

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *