ПЕРШЕ ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО НОВОЗБУДОВАНОГО ХРАМУ

6 травня, у день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця, перше престольне свято новозбудованого храму відзначили прихожани Свято-Георгієвської парафії с. Довгошиї.

Святкову Божественну Літургію очолив благочинний округу прот. Василій Іванейко у співслужінні намісника Потоцького Антоніє-Феодосієвського чоловічого монастиря архім. Василія, настоятеля храму свящ. Олександра Микитюка та чисельного прибулого духовенства.

Під час Літургії було піднесено особливі подячні молитви за всі благодіяння, які Господь послав на постраждалу парафію, за жертводавців, будівничих та прихожан храму.

Після завершення Богослужіння було звершено хресний хід навколо храму з прочитанням воскресних Євангелій та окропленням всіх богомольців свяченою водою.

У вітальному слові благочинний побажав усім триматися Єдиної, Святої, Соборної та Апостольської Церкви, примножувати любов та добрі справи і жити повноцінним християнським життям.

Гості з Полтавщини на молитовну згадку про перший престольний празник подарували храму ікону Божої Матері.

У завершальному слові настоятель храму свящ. Олександр Микитюк подякував усім присутнім за спільну молитву та розділене торжество і побажав безперестанної Пасхальної радості.

Завершилося святкування спільною трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 464

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *