ПЕРША РІЧНИЦЯ СМЕРТІ МИТРОПОЛИТА ВАРФОЛОМІЯ

У с. Городно, на малій батьківщині митрополита Варфоломія, звершили літургію та панихиду за покійним святителем.  Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

15 вересня, у першу річницю з дня смерті митрополита Варфоломія, Божественну літургію у Олександро–Невському жіночому монастирі села Городно очолилив митрополит Володимир–Волинський та Ковельський Володимир у співслужінні архієпископа Рівненського та Острозького Пимена, архієпископа  Ладижського Сергій, вікарія Тульчинської  єпархії.

За богослужінням молилися благочинні, сонм духовенства, монашества, ігумені та ігумени монастирів.

Богослужбові піснеспіви виконували сестри Городоцького Свято–Миколаївського жіночого монастиря, студентки Городоцького Духовного училища, приходський хор Олександро–Невського монастиря села Городно.

Пом‘янути покійного владику, попри непогоду,  приїхало чимало вірян. Богослужіння звершували  на вулиці, тож хто мав парасольки молився  біля літнього алтаря, решта вірян слухати службу у храмі, куди було проведене озвучення.

На заупокійній єктинії  піднесли молитовні прохання за упокій душі митрополита Варфоломія.

«Сьогодні ми бачимо, як митрополитова душа  скорбить за усіма нами, небо плаче, – зазначив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен після богослужіння. – Але разом з тим ми  поєдналися у  радості   Євхаристії разом з ним у Царстві Божому».

Після літургії було відслужено панихиду, а згодом усі присутні поїхали на могилу митрополита Варфоломія, де освятили пам‘ятник та відслужили літію за покійним святителем.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 60

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *