ВІДБУЛИСЯ ПІДСУМКОВІ ЄПАРХІАЛЬНІ ЗБОРИ

26 грудня 2022 року відбулися пісумкові збори духовенства Рівненської єпархії УПЦ за участі понад 200 кліриків, монахів. Очолив зібрання архієпископ Рівненський та Острозький Пимен. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Єпархіальні збори розпочалися із молитви за покійних: новопреставленого протоієрея Романа Горобця, настоятеля Воскресенської парафії у Козлині, який упокоївся цього дня та за покійного миторополита Варфоломія.

Далі зі вступним словом до пристуніх звернувся архієпископ Рівненський та Острозький Пимен, який коротко окреслив здобутки та втрати єпархії у 2022 році. Також владика закцентував увагу на тому, що рік видався непростим через війну.

“Ми служили людям, займалися соціальною роботою, завдяки нашим вірянам було зібрано сотні тонн харчових продуктів. Ми допомагали воїнам, мирним жителям, переселенцям. І я невимовно радий, що ввірене мені духовенство має велике серце, здатне любити і жити за законами Євангелія і законами країни в якій ми живемо”, – зауважив владика.

Архієпископ попросив духовенство і надалі мужньо нести священницьке служіння, зберегти себе у церкві та зберегти людей, які вірні Христу.

Перед духовенством єпархії відзвітували керівники шести єпархіальних відділів: юридичного, соціального, молодіжного, відділу роботи з дітьми, пенетеціарного, інформаційного. Виступив секретар Рівненської єпархії протоієрей Віктор Земляний.

Традиційно єпархіальні збори закінчились запитаннями від священників до правлячого архієрея. Здебільшого клірики цікавились політичною ситуацією навколо Української Православної Церкви, яку впродовж вже тривалого часу обоговорють у суспільстві. Хвилювало отців і багато богослужбових моментів.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 38

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *