ХРИСТОС ВОСКРЕС!!!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!!!

«Воскресіння день – щасливий початок. Просвітімся торжеством, і обіймім один одного. Скажім “Браття” і тим, що ненавидять нас, а, тим більше, тим, що з любові до нас що-небудь вчинили або перетерпіли. В дусі Воскресіння – простім один одному… Вчора я розпинався з Христом, сьогодні прославляюся з Ним. Вчора я вмирав з Ним, сьогодні оживаю»

(св. Григорій Богослов, слово на Пасху)

Всечесні отці, дорогі брати та сестри! Саме цими словами великого святителя я хотів би звернутися сьогодні до кожного з вас! Сьогодні – в день ХРИСТОВОГО ВОСКРЕСІННЯ!!! День перемоги добра над злом!!! День, який кожному православному християнину дарує надію на світле, мирне та тихе життя у Господі!

Лише з невимовної Божої любові ми знову дочекалися цього величного християнського свята! Для кожного з нас шлях довжиною в рік склався по-різному. Були на цьому шляху   моменти печалі, розпачу, тривог, самотності та розчарування. Хтось боровся за життя, намагаючись здолати хворобу, хтось дивився у вічі смерті на полі бою, хтось щодня «гинув серцем», очікуючи звістки від найдорожчих. Були люди, які своїм життям, сльозами і молитвою берегли чистоту Православної віри, та попри насмішки, нерозуміння і звинувачення шукали радості у єднанні з Богом. Були й ті, які свідомо обирали сторону зла, не розуміючи, що у гонитві за славою стають на шлях боротьби з Христом! Це був складний період… Але сьогодні, під звучання святкового Пасхального передзвону ми відчуваємо, що у всіх прожитих складнощах поруч із нами завжди був Христос!!! Він давав сили рухатися вперед, дарував надію у найскладніші моменти, руками ближніх витирав сльози згорьованим та кликав за Собою.

Тож всі, хто відгукнувся на Його заклик, прийшли до славного воскресіння, яке засяяло з  порожнього гробу Господнього. Через Голгофу, через сльози – до великої радості!!!

Дорогі брати та сестри! Я щиро вітаю кожного з вас зі святом Пасхи Христової! Вітаю тих, хто любить Господа і тих, хто Його ще не побачив у буремному житті; тих, хто життям своїм щодня підтверджує свою віру і тих, чия віра зводиться лише до «пасхального кошика»; тих, хто бачить велич Христа у Його безмежному смиренні і тих, для кого це стає причиною сумнівів. Я вітаю УСІХ зі святом! Адже Господь і страждав і воскрес заради спасіння КОЖНОЇ людини!

Бажаю, щоб Пасхальна радість наповнювала наші серця! І подібно гробу, який не зміг втримати у собі Переможця смерті, хай наша радість не замикається в собі, а стане дієвою проповіддю Воскресіння Христового! Хай мир і любов буде між нами! Хай кожна людина сьогодні посміхнеться та відчує присутність Бога, який переміг смерть, та дарував нам життя вічне!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!!!

З любов’ю у Христі Воскреслому

Благочинний Млинівського округу УПЦ

прот. Василій Іванейко

Переглядів: 129

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *