У с. ЗАЛАВ’Є ОСВЯЧЕНО НОВОЗБУДОВАНИЙ ХРАМ

Дата 1 грудня 2018 року стала історичною для прихожан Свято-Введенського храму УПЦ с. Залав’є. Адже саме цього дня було звершено освячення новозбудованого храму.

З благословення керуючого Рівненсько-Острозькою єпархією, Високопреосвященнішого Митрополита Варфоломія, чин освячення та святкову Літургію очолив вікарій єпахії Преосвященніший Пимен, Єпископ Дубенський. Владиці співслужили: секретар єпархії прот. Олександр Єгоров, благочинний Млинівського округу прот. Василій Іванейко, настоятель храму прот. Павел Степанюк та запрошене духовенство.

Соборне богослужіння прикрасили молитовним співом сестри Свято-Вознесенського Млинівського монастиря.

Одразу після завершення чину освячення храму розпочалася Божественна Літургія, у ході якої владика Пимен підніс сугубі коліноприклонні молитви за мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Звертаючись до богомольців зі словом проповіді, Преосвященніший Владика зауважив, що у кожного християнина є свій шлях до спасіння. Але вистояти на цьому шляху нам допомагає Православна Церква. Тож віднині прихожани новозбудованого храму матимуть змогу через Церковні Таїнства зберігати єдність із Христом та всім Православним світом.

По завершенні Літургії Єпископ Пимен звершив чин освячення накупольного хреста, котрий буде встановлено із настанням належних погодніх умов.

Наостанок Владика подякував настоятелю храму за понесені труди, та нагородив активних учасників парафіяльного життя пам’ятними грамотами Митрополита Варфоломія.

Прот. Павел Степанюк висловив слова вдячності дорогому гостю та всім пристунім, і побажав, щоб архієрейські богослужіння частіше звершувалися у новому храмі.

Завершилися святкування спільною трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 135

One Comment

  1. Молодці! Зробили такий великий вклад і відзначили благодійників…а За те що Священник спорудив храм і навів таку красу своїми зусиллями також потрібно відзначити якоюсь нагородою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *