Митрополит Святогірський Арсеній подякував вірянам Рівненської єпархії за допомогу біженцям

dsc_0041-200x300Під час свого візиту до Свято-Троїцького Межирицького монастиря намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, вікарій Донецької єпархії, митрополит Святогірський Арсеній подякував митрополиту Варфоломію та усім вірянам Рівненської єпархії за допомогу, що вони надавали і надають жителям Донбасу.

У своїй промові владика, зокрема, наголосив:

«У ці складні часи, коли наша держава потерпає від страшної  братовбивчої війни, я хочу особисто подякувати вам, дорогі брати та сестри, за те, що коли в нас там почалися ці страшні воєнні дії, то під покров Божої Матері, під покров Святої Лаври зібралося більше тридцяти тисяч біженців. Наш монастир годував по три-п’ять тисяч народу щоденно, в монастирі проживало більше тисячі людей, одних діток чотириста сімдесят, і ви знаєте, нас годувала вся Україна. І із Рівненської області, і із Вараша, і з Волині нам фурами присилали і одяг, і медикаменти, і продукти харчування. З Рівненщини – особливо картоплю, по сімдесят тонн. І після цього кажуть, чи є любов між нами…

Оті що кидають гасла «схід та захід разом», нічого вони цього не роблять, а ми – разом, і ми хочемо бути разом, ми хочемо в любові жити. Ми хочемо не руйнувати нашу батьківщину, а будувати її, ми хочемо щоб дітки наші росли, щоб старі і немічні були доглянуті, і дай, Боже, нам цього. А запорука цього всього – храніння нас в єдності, а єдність цю нам дає Свята Православна Церква, – підсумував намісник Святогірської Лаври.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *