СВЯТО ПОКРОВИ У МАЛИХ ДОРОГОСТАЯХ

З давніх давен на теренах нашої землі по-особливому вшановували свято Покрови Пресвятої Богородиці. Православні християни завжди щиро вірили в молитовне заступництво Божої Матері. Тим паче, історія неодноразово свідчила про чудесне визволення та захист віруючих людей посередництвом допомоги Богородиці.

Свідченням особливого шанування свята Покрови на Млинівщині є те, що шість храмів УПЦ Млинівського благочиння освячені на честь цієї події.

Одним із храмів, де 14 жовтня святкували престольний празник є Свято-Покровський храм с. Малі Дорогостаї.

Цьогорічна святкова служба зібрала навколо Євхаристії чималу кількість людей. Зокрема співслужили новому настоятелю храму, ієрею Олександру (Ящуку), ще чотири священики на чолі з благочинним Млинівського округу.

З нагоди вшанування на державному рівня захисників України, під час богослужіння було вознесено особливі молитви за здоров’я українських воїнів. Також прозвучала і заупокійна молитва за всіх полеглих у боях військових.

Прот. Степан Ярема у проповіді розповів коротку історію свята, та вказав на важливість подражання Євангелію для кожного християнина. Адже Пресвята Богородиця своїм прикладом показала усім нам що наблизитися до Господа можна через слухання Слова Божого та збереження його у своєму серці.

Святкове богослужіння було продовжене хресною ходою навколо храму з прочитанням святого Євангелія та окропленням присутніх свяченою водою.

Також в часі хресного ходу було відслужено заупокійну літію на могилі загиблого настоятеля храму прот. Андрія Іванейка.

По завершенні богослужіння благочинний привітав усіх присутніх, а особливо настоятеля парафії із храмовим торжеством. Священик закликав усіх присутніх до співпраці з молодим настоятелем храму, до духовного зростання, та привнесення миру у свої душі і в державу загалом.

Ієрей Олександр Ящук щиро подякував усім присутнім за спільну молитву, та побажав, щоб у доброму здоров’ї через рік знов зустрітися у храмі для святкування престольного празника.

Закінчилися торжества святковою трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 111

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *