РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

…тому Месія народився не в багатстві,

У бідноті, у яслах на соломі і в хліві…

Цим Він підкреслив, що не ділить на багатих й бідняків,

Що повноцінними являються здорові і слабкі…

І що хвороба – це не просто хрест, це дар,

Хоч тимчасово – це тяжкий досить тягар…

Ольга Петрук

Радість Христового народження кожен християнин зустрічає по-своєму. Для когось вона віддзеркалена у пишності святкового стола, чиясь душа освітлюється мелодичністю різдвяної колядки, для багатьох – просто можливістю довгоочікуваної зустрічі з родичами та знайомими. Зустрічати свято по-справжньому духовно, нажаль, уміють небагато людей. Адже духовна складова християнського свята завжди поєднується зі справами любові та доброчинства.

«Поділись добротою – примнож Різдвяну радість». Такими словами 14. 01. 2018 р. вже п’ятий рік поспіль зустрічають своїх гостей організатори «РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ» Демидівського району. Організатором даного дійства є Свято-Іоанно-Богословська парафія УПЦ смт. Демидівка. Проводиться він з благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського та Острозького.

Відкривав даний захід прекрасний вірш про сучасні цінності та суть «сучасної любові», який за проханням настоятеля храму був написаний учасницею щорічного хресного ходу до Почаївської Лаври, поетесою Ольгою Петрук.

Тропар Різдва прозвучав у виконанні хору священиків Млинівського благочиння під керівництвом прот. Олександра Посільського. Незважаючи на те, що хор священиків утворився зовсім нещодавно, батюшки здивували гостей концерту професійністю та прекрасним звучанням нових колядок.

Порадували присутніх учасники вертепу – юні прихожани Демидівського православного храму. Незвично було спостерігати як у виставі переплітаються теперішній та минулий часи. Наприклад, строгий інспектор Петренко перепиняє караван із царями, які поспішають до Віфлеєму, виписуючи при цьому штраф у гривнях. Ні, це не фарс і не каламбур. Організатори вертепу хотіли донести гостям, те, що Христос народився не 2000 років тому, а постійно народжується у нашому серці.

Хор місцевого храму теж не залишив байдужими жодного присутнього в залі, тому що прекрасні слова святкової колядки у гарному виконанні не оминають навіть зачерствілі серця.

Не менш радо зустріли маленьких гостей з Млинова. Юні учні недільної школи Свято-Вознесенського жіночого монастиря показали чудову різдвяну виставу, у якій можна було зустрітися  і з маленькими овечками, котрі першими зігріли Божественне Немовлятко та прийняли у своїй стаєнці Марію та Йосипа; і царів та злючого Ірода; і Ангелів котрі сповіщали велику радість пастушкам.

Несподіваною та дуже радісною була участь у концерті талановитих гостей з Тернопільшини – сімейства Жданкіних. Надзвичайно гарно звучали у їхньому виконані як древні українські колядки, так і сучасні різдвяні піснеспіви.

Велику радість глядачам принесли довгоочікувані гості з м. Луцьк. Громадська організація людей з інвалідністю «Джерело життя» є постійним учасником різноманітних національних та закордонних конкурсів та фестивалів. Уже вдруге прийняли любі гості участь у благодійному концерті. Цьогоріч вони піднімали присутнім настрій казкою «Колобок», написаною на новий, сучасний лад. Головний герой вистави розгулював по зимовому лісі у пошуках різвяної вечері для дідуся та бабусі. Не забули запрошені актори також привітати настоятеля місцевого храму прот. Василія Іванейка з Днем Ангела. Опісля виступу «Джерела життя», на сцені прозвучали його авторські пісні.

На завершення художніх номерів концерту талановиті та юні прихожанки Демидівського храму виконали незвичайний танець у костюмах, які були прикрашені кольоровими гірляндами. У гостей концерту захоплювало дух, коли сяючі «крила» танцівниць переливалися у пітьмі приглушеного світла концертного залу.

Вже традиційно всім присутнім у залі діткам дісталися подарунки від намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври – митрополита Павла.

Крім того під час святкового заходу було презентовану фотовиставку Волинської єпархії УПЦ «ЩАСТЯ – В ДІТЯХ». Дані світлини зображали щасливі багатодітні сім’ї Волинських священиків.

Слід згадати і давню знайому парафії – Марію Горуну. Саме ця майстриня на вході до концертної зали своїми вмілими руками та фарбами допомагала малечі поринути у казку через святковий аква-грим.

Ну і найголовніше – цьогоріч під час проведення РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ Демидівського району для допомоги хворим діткам було зібрано 13200 гривень. З них 9500 грн. пожертвували присутні у залі глядачі концерту, а 3700 грн. – небайдужі благодійники. Для кожної дитини з шести обраних допомога склала 2200 гривень.

Концерт промайнув дуже швидко. Сподіваємось, що кожна присутня людина понесла у своїй душі хоч трішки більше тепла та добра, любові та віри, терпіння та надії. Адже тільки проявляючи свою християнську любов ми можемо по-справжньому відчути всю глибину свята Різдва Христового – свята жертовності, простоти та ласки.

Щиро бажаємо, щоб світло Віфлеємської зорі через рік зібрало знову всіх бажаючих долучитися до нелегкої долі діток з інвалідністю. Адже заповідь любові – це основна заповідь християнства…

Оксана Іванейко

Переглядів: 352

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *