ХРЕСНА ХОДА У ДЕНЬ ТОРЖЕСТВА ПРАВОСЛАВ’Я

У Рівненській єпархії ось уже протягом декількох років перша седмиця Великого посту закінчується святковою Хресною ходою, ходою молитви і миру, та Торжества Православ’я.

Цей рік не став винятком. Так, 25 лютого, у першу неділю посту, яка Святою Церквою називається Неділею Торжества Православ’я у м. Рівне відбувся святковий Хресний хід.

Щорічний хресний хід у першу неділю Великого посту – подія для православних рівнян важлива і очікувана: пройти вулицями обласного центру збираються віряни не тільки з усього міста, а і інших населених пунктів області.

Уже традиційно, хресний хід вирушив від кафедрального Свято-Воскресенського собору до Свято-Георгіївського подвор’я Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Урочисту ходу очолив Високопреосвященніший Варфоломій, митрополит Рівненський та Острозький.

Відстань близько 3 кілометрів із щирою молитвою на устах подолали численні віряни, духовенство та монашествуючі. На початку колони, за хрестом і хоругвами, несли храмові ікони із усіх церков міста Рівного та чудотворні ікони деяких обителей єпархії.

Закінчилася молитовна хода на Свято-Георгіївському подвор’ї, де, під відкритим небом, відбувся урочистий молебень Торжества Православ’я, який звершив владика Варфоломій у співслужінні численного духовенства та в супроводі хору сестер Свято-Миколаївського жіночого монастиря.

Зі словом проповіді до вірян звернувся благочинний церков м. Рівного та Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк.

Молитовне єднання у вірі, радість від спільного свята та відчуття єдиної православної родини, — так коротко можна охарактеризувати кількатисячний хресний хід, що відбувся у Рівному.

За матеріалами сайту Рівненської єпархії УПЦ

Переглядів: 39

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *