ПРЕСВЯТА БОГОРОДИЦЕ, СПАСАЙ НАС!!!


24 вересня на терени Млинівського благочиння прибула Отченашівська чудотворна ікона Божої Матері «Страсна». Зустрічали Богородицю у Свято-Вознесенському монастирі смт. Млинів благочинний округу прот. Василій Іванейко, ігуменя Михаїла (Заєць), духовенство району, сестри, прихожани та гості обителі.

Одразу після зустрічі чудотворного образу сонмом духовенства було звершено Божественну Літургію, по завершенні якої відбувся молебень з Акафістом до Пресвятої Богородиці.

Цього дня також відбулися збори духовенства Млинівського благочиння, на яких було розглянуто актуальні питання церковного життя, та підбито підсумки місіонерської діяльності за минуле літо. Благочинний висловив слова щирої вдячності активним священикам. Також на зборах привітали тезоіменитих священиків: прот. Миколая Богоровського, який святкував день народження 21 вересня, та свящ. Олександра Ящука, день народження якого був саме у цей день 24 вересня.

По обіді ікона Божої Матері відбула до храму прп. Серафима Саровського, що у селищі Млинів. У цьому храмі сонмом духовенства також було відслужено молебень з акафістом, а всіх присутнім помазали освяченим єлеєм.

Ввечері чудотворний образ зустрічали прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка. Одразу по прибутті ікони почалося вечірнє богослужіння з нагоди віддання свята Різдва Пресвятої Богородиці. У ході вечірні священиками також був прочитаний акафіст та Євангеліє Матері Божій, а присутніх богомольців після прикладання до ікони помазували святим єлеєм.

Після ночівлі у Свято-Вознесенському Млинівському монастрі, зранку 25 вересня ікона Богородиці «Страсна» відбула до Дубенського благочиння.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ.

Переглядів: 111

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *