ОСВЯЧЕННЯ ХРАМУ с. БОРЕМЕЦЬ

Понеділок 18 листопада 2019 р. православні парафіяни УПЦ с. Боремець зустрічали з особливою радістю та душевним піднесенням. Ця дата стала знаковою, адже рівно 30 років тому було відновлено церковне життя парафії після богоборчого періоду.

Останній рік діяльності общини видався надзвичайно складним: місцевий храм було захоплено прихильниками ПЦУ, котрі, крім того, чинили різноманітні перешкоди на шляху налагодження церковно-парафіяльного життя. Проте, з Божою допомогою та трудами настоятеля прот. Петра Григорчука, парафія жила повноцінним Євхаристичним життям, збираючись на богослужіння у будинку небайдужих прихожан. Люди молилися, плакали, сумували за таким дорогим серцю храмом і не залишали надії на те, що в скорому часі зможуть збиратися на молитву у храмі новозбудованому.

Тож попри усі перешкоди, за підтримки благодійниці Михальчук Людмили Сергіївни 18 листопада стало датою не лише ювілейної згадки відновлення церковно-парафіяльного життя, а й днем проведення першого богослужіння у новозбудованому храмі.

Розділити радість свята до села прибув вікарій Рівненської єпархії УПЦ єпископ Дубенський Пимен. Преосвященніший Владика у співслужінні благочинного округу прот. Василія Іванейка, настоятеля парафії прот. Петра Григорчука та запрошеного духовенства Млинівського благочиння, Волинської та Львівської єпархій звершили Божественну Літургію та чин малого освячення храму. Під час богослужіння було піднесено особливі молитви за мир в Україні, примноження любові на парафії, та ствердження у вірі благодійників і прихожан храму.

По завершенні Літургії Владика освятив накупольні хрести, та окропив усіх присутніх богомольців свяченою водою.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, за особливі заслуги перед Українською Православною Церквою та благодійництво, Михальчук Людмила Сергіївна була нагороджена  орденом Святителя Миколая Чудотворця.

Наостанок настоятель та прихожани подякували єпископу Пимену та гостям за спільну молитву, побажали доброго здоров’я і Господнього благословення, та висловили сподівання, що через рік Божа благодать знову збере всіх у новому храмі для слави Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Церкви.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 1796

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *