РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Різдво Христове щороку переповнює нас новими переживаннями, спогадами, враженнями. Радість Христового народження у свідомості кожного народу переплелась з певними традиціями. Український православний люд вже не уявляє різдвяних святок без святвечора зі смачною кутею, без дзвінких колядок, вертепів, посівань, віншувань веселої дітвори. Але нова традиція зустрічі свята Різдва Христового увійшла в життя прихожан Свято-Іоанно-Богословської парафії УПЦ смт. Демидівка.

Віряни цього храму вже 7-мий рік поспіль вітають народженого Сина Божого під час “РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ Демидівського району”. З благословення Високопреосвященішого  Варфоломія митрополита Рівненського та Острозького вже вкотре основна частина прихожан від найменших до найстарших  беруть активну участь у добрій справі.

«Слава в вишніх Богу і на землі мир…» –  співали ангели і сповіщали радісну звістку бідним пастушкам. Найменші учасники концерту старалися наслідувати вісників Божих і чарівним дійством розпочали довгоочікуваний концерт.

Як і усі добрі справи концерт розпочався з молитви. У виконанні сестер Свято-Вознесенського жіночого монастиря смт. Млинів прозвучав тропар Різдва Христового, також не лишили матушки гостей без прекрасних колядок. Опісля цього, учні недільної школи монастиря привітали присутніх зі святом.

Молоді таланти місцевого приходу виконали хореографічну композицію «Танець ангелів».

Особливими і бажаними гостями заходу стали ГО дітей з аутизмом «Янголята» з м. Луцьк та ГО дітей з синдромом дауна м. Луцьк. Вони представили глядачам гумористично-повчальну виставу «Цар Плаксій та Лоскотун». Крім того, дорогі гості подарували присутнім в залі чудові танцювальні номери, чим змусили когось посміхнутись, а чиїсь очі переповнили сльозами.

Окрім цього, дуже порадувала гостей театралізована вистава за участі юних прихожан храму. Вона містила нотки гумору, дитячої щирості, але, головне, вчить співчуття та віри в поміч Божу.

Молоді та старші парафіяни об’єднались навколо постановки вертепу. Різдвяна історія, яка покладена в основу цієї вистави, була наповнена веселими та радісними сценами.

Надзвичайно багатим концерт був на пісенні номери. Порадувала всіх участь аматорського вокального ансамблю «Передзвін». Мелодійно і святково звучали піснеспіви місцевого храмового хору, колективу «Дивоцвіт» та колядки Ірини Бобрової. Настоятель храму прот. Василій Іванейко виконав свою авторську пісню.

Особливу увагу приділили юним учасникам та глядачам концерту. Усі бажаючі могли посмакувати солодкою ватою. Вечір також був багатий подарунками. Не обійшлося без смаколиків та календарів від намісника Києво-Печерської Лаври Високопреосвященнійшого Митрополита Павла. Також щедрими були подарункові набори від українського бізнесмена-мецената Андрія Васильовича Біби.

Дуже зворушливою стала фотовиставка «Зустріч із щастям».

Загалом у залі та з допомогою небайдужих людей вдалося зібрати 29900 грн. Відповідно, кожна дитина із сімох обраних отримали матеріальну допомогу в сумі 4271 грн. Отець Василій вручив кошти батькам та родичам дітей з інвалідністю прямо в залі.

Насамкінець учасники концерту разом з присутніми спільно виконали колядку «Добрий вечір тобі», чим і завершили радісне дійство.

Концерт закінчився, але враження та радісні почуття ще щемлять у серцях глядачів і учасників. Відчуття, що Різдвяні свята пройшли недаремно залишилось у кожного. Недаремно лозунгом щорічного благодійного концерту є слова «Поділись добротою – примнож Різдвяну радість!!!».

PS: висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до організації та проведення заходу, збору коштів, благодійникам, та всім, хто своєю присутністю та молитвою допоміг у реалізації благої справи. І, звичайно, Оксані Копач за неперевершені труди та переживання:) 

Іванейко Оксана

Переглядів: 702

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *