МЛИНІВЩИНА КОЛЯДУЄ!!!

Традиція прославляти новонародженого Богомладенця Христа колядою продовжує об’єднувати православних християн Млинівського благочиння УПЦ.

14 січня у день пам’яті святителя Василія Великого вечір колядок відбувся у с. Малі Дорогостаї. На запрошення настоятеля храму свящ. Олександра Ящука до храму прибув хор духовенства Млинівського благочиння УПЦ, який спільно з місцевим хором та бажаючими  дітьми-колядниками радували присутніх християнськими колядками.

Окрім колядок цього вечора дітвора посівала пшеницею всіх прихожан промовляючи цікаві побажання.

Благочинний округу прот. Василій Іванейко у своєму зверненні до присутніх подякував усім, хто долучився до справи будівництва, та побажав, щоб кожного богослужіння люди прикладали максимум зусиль для того, аби бути активними учасниками Літургійного життя. Адже збудувати приміщення – це фізичний труд, а займатися будівництвом храму душі – це труди духовні, котрі вимагають щирої боротьби з лінню, байдужістю, гордістю, злобою та  іншими пристрастями.

Після завершення співу коляди бажаючі мали можливість покуштувати смачний куліш від гостя з Волині прот. Степана Яреми , та солодощі з чаєм.

Завершилася зустріч спільною колядою, та хорошим настроєм.

*****

Також цього дня священики округу, сестри Свято-Вознесенської обителі та хор храму прп. Серафима Саровського взяли участь у фестивалі колядок Млинівської об’єднаної територіальної громади.

*****

Одразу після виступу духовенство з колядою завітало до людей, котрі перебувають у районному будинку престарілих, де також гарною колядою та щирими вітаннями дарували святковий настрій всім присутнім.

****

15 січня, у день молитовного вшанування преподобного Серафима Саровського, вечір колядок відбувся у Млинівському храмі на честь цього святого.

На запрошення настоятеля храму прот. Олександра Посільського на святкове богослужіння прибули: хор духовенства Млинівського благочиння, хор сестер Млинівського Свято-Вознесенського монастиря, молодіжний хор с. Івання (Дубенський р-н.), та місцевий хор під керівництвом м. Валентини Посільської.

Одразу після завершення Великої Вечірні хори поперемінно безперервною колядою прославляли Іісуса Христа. Окрім співів присутні у храмі богомольці мали можливість спостерігати красиву театралізовану виставу приурочену Різдвяним святам, котру приготували та виконали діти-прихожани храму.

На завершення пролунала спільна коляда «Добрий вечір тобі, пане господарю…»

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 72

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *