Архієрейське Богослужіння Дмитрівської суботи у Млинові

За церковною традицією в суботу напередодні дня пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського звершується поминання всіх спочилих православних християн.

У цей день, 7 листопада 2020 року з благословення правлячого архієрея Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького у Свято-Вознесенському скиту Миколаївського Городоцького монастиря відбулося архієрейське Богослужіння, яке очолив голова Синодальної комісії у справах монастирів Української Православної Церкви митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Традиційно в цей день Намісник Києво-Печерської Лаври перебуває на своїй малій батьківщині, де підносить сугубі молитви за упокій спочилого батька Димитрія.

З Намісником Печерської обителі заупокійні богослужіння звершили митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр у співслужінні духівника Києво-Печерської Лаври архімандрита Антонія з братією обителі, благочинного Млинівського округу прот. Василія Іванейка, а також київського і місцевого духовенства.

Під час Літургії митрополит Павел звернувся до всіх віруючих зі словом проповіді, в якому розповів про історію встановлення поминання спочилих воїнів і всіх спочилих православних християн в цю суботу, після чого продовжив: «Сьогодні ми не тільки молимося за упокій спочилих, а й згадуємо всіх, хто послужив Господу подвигом віри і нам залишив приклад життя в любові. І особливо важливою в цій справі є молитва Церкви, всієї її повноти, адже Сам Господь сказав: «…де двоє чи троє в ім’я Моє зібрані, там Я серед них» (Мф. 18:20).

Будемо просити Господа, щоб наші мольби були почуті, і за молитвами святого великомученика Димитрія і всіх святих Господь простив всіх від віку спочилих наших сродників, всіх воїнів, які поклали свою душу за віру і Батьківщину, і всіх православних християн, а нас усіх помилував і сподобив стати спадкоємцями Царства Небесного».

Після закінчення богослужінь владика Павел подякував архієреям і братії, що співслужили, за молитви, іменинників, що носять ім’я святого великомученика Димитрія Солунського, привітав з наступаючим днем небесного покровителя, причасників — з прийняттям Животворящих Тіла і Крові Христових, після чого прикликав на всіх богомольців Господнє благословення.

За матеріалами сайту Києво-Печерської Лаври. (ред.)

 

Переглядів: 95

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *