РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Мені здається, якщо запитати у різних людей про те, з яким словом у них асоціюється свято Різдва Христового, то кожен відповість по-своєму. Для когось Різдвяні свята – це веселощі, для когось – застілля. Є люди які в основу свята ставлять дозвілля, а є особистості, котрі в першу чергу згадують ялинку, сніг і т. д. Ці асоціації можна продовжувати ще дуже довго. Але приємно, що у наш час знаходяться християни, котрі чекають цього свята, щоб примножити його своєю добротою, людяністю та любов’ю.

З благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського та Острозького, прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка вже восьмий рік поспіль організовують «РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ». Метою даного заходу є прославлення Богомладенця Христа через творіння добрих справ – допомогу нужденним дітям.

Цьогоріч, в силу об’єктивних обставин, проведення даного заходу видавалося неможливим. Проте, з Божою допомогою, 31 січня таке важливе для прихожан дійство відбулося.

Захід відбувся просто неба на території Свято-Іоанно-Богословського храму. Здавалося, що сама природа спонукала людей до творіння добрих справ, адже стояла тиха сонячна погода з мінімальним морозом.

Розпочався захід із вітального слова настоятеля храму прот. Василія Іванейка, у якому священик побажав усім присутнім цікавого та корисного проведення часу.

Далі – чудовий спів монахинь Свято-Вознесенського жіночого монастиря смт. Млинів, виступ вокального тріо «Дивоцвіт» та квартету «Калинове гроно» . Порадували присутніх своєю колядою молодь з Волині під керівництвом Анни Яреми.

Театралізовану виставу та коляду продемонстрували і учні прихрамової воскресної школи під керівництвом Оксани Копач.

Також авторські пісні презентував настоятель храму прот. Василій Іванейко.

Особливим гостем цьогорічного заходу став фокусник Роман Молчанов, котрий завдяки своїй майстерності подарував усім присутнім трішки казки та відчуття дитинства.

Вже традиційно всі присутні на концерті діти отримали подарунки від Митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Звичайно, кульмінацією заходу став збір коштів. Силами прихожан храму та небайдужих людей, котрі долучалися коштами через інтернет-ресурси, вдалося зібрати 27 тисяч гривень. Ці кошти були розподілені між 6-ма дітьми по 4500 грн.

Наостанок всі присутні могли скуштувати гарячого кулішу, випити чаю та кави. Також в якості подарунка від мецената Андрія Біби було накрито солодкий стіл.

Важливим у подібних заходах є те, що вони зігріті любов’ю небайдужих людей, щирою вірою та надією на Господню милість. Сподіваємось на те, що щороку матимемо можливість зустрічати Христа у яслах своїх сердець, та приносити Йому в дар наші молитви та добрі справи.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 619

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *