ХРИСТОС ВОСКРЕС!!! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!!!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!!!

Воскрес Христос і смерть переможена! Воскрес Христос – і впали демони! Воскрес Христос радіють ангели! Воскрес Христос – і нема ні одного мертвого в гробі! Христос, що воскрес із мертвих, став первістком померлих

(свт. Іоанн Золотоуст, Слово на Пасху).

Такі слова святителя Іоанна Златоустого ми щороку чуємо за Пасхальним богослужінням. Вони – сповідують нашу віру, утверджують надію, та сповнюють наше життя невимовною радістю.

Подію, яку ми сьогодні святкуємо, очікували багато поколінь. Очікували зі страхом і трепетом, із впевненістю, що Господь виконає Свою обітницю і  прийде визволити людський рід від гріха, прокляття, та смерті… І ось, коли настав час, Христос прийшов на землю, постраждав, помер на хресті та воскрес, даючи можливість кожному віруючому у Нього воскреснути для життя вічного.

Кожного року у Пасхальну ніч ми чуємо одні і ті ж слова богослужбових текстів. Ми готуємо себе до зустрічі Пасхи одним і тим же Великим постом. Ми живемо тими ж закликами. Проте щороку християнин переживає свято Воскресіння Христового з новими, неповторними духовними відчуттями, ставши на новий щабель духовного росту.

Святкуючи цьогоріч свято Пасхи, я щиро бажаю усім нам, дорогі брати та сестри, щирої віри, непохитної надії, вміння цінувати один одного, та бути християнами на ділі а не лише на словах! Хай світло Христового Воскресіння, яке засяяло сьогодні із гробу, освітить наші душі, та прожене усякий смуток, страх, та переживання! Христос Воскрес – і пекло переможене. Христос Воскрес – і нам дарована надія! Христос Воскрес – обіймімо один одного у радості!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ХРИСТОС!!!

Благочинний Млинівського округу УПЦ

прот. Василій Іванейко

Переглядів: 219

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *