СОБОРНЕ БОГОСЛУЖІННЯ У с. БОРБИН

12 липня у день пам’яті святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла урочисте соборне богослужіння було звершено у Свято-Успенському храмі с. Борбин.

Цей день завжди по-особливому святкувався борбинською парафією. Свого часу престол старого храму було освячено саме на свято Петра і Павла. Цьогоріч настоятель храму прот. Олександр Дячук спільно з прихожанами виявили бажання відновити традицію особливого вшанування святих апостолів.

Соборне богослужіння з нагоди храмового відпусту очолив благочинний округу прот. Василій Іванейко у співслужінні настоятеля та прибулого духовенства.

Під час Божественної Літургії лунали молитви за мир у Церкві та державі, та за подолання епідемії короновірусу.

Особливі подячні прохання лунали і за тезоіменитого Високопреосвященнішого Митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, який є вихідцем із села Бобрин.

По завершенні богослужіння відбувся хресний хід навколо храму.

У вітальному слові благочинний розповів про приклад святих апостолів для кожного православного християнина, та закликав ревно триматися Православної віри. Також священик висловив вітання Владиці Павлу і подяку настоятелю храму прот. Олександру Дячуку за запрошення.

У відповідь о. Олександр подякував собору священнослужителів та всім присутнім за труди і спільні молитви.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 90

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *