У МЛИНІВСЬКІЙ ОБИТЕЛІ ОСВЯЧЕНО ДВА ХРАМИ

29 серпня 2021 року у день молитовного вшанування Нерукотворного Спаса 18-ліття від дня заснування відзначили у Свято-Вознесенському жіночому монастирі смт. Млинів. З благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського та Острозького у цей день було освячено ДВА ПРЕСТОЛИ храмів обителі.

Одразу після завершення вечірні, чин освячення храму святої преподобномучениці Євдокії очолив вікарій Рівненської єпархії Преосвященніший Пимен, єпископ Дубенський. Владиці співслужили: благочинний Млинівського округу прот. Василій Іванейко, клірик обителі прот. Петро Набочук, а також прот. Миколай Боровський та свящ. Андрій Муляр. За богослужінням були присутні ігуменя Михаїла (Заєць), сестри обителі та численне духовенство.

Освячення храму на честь священномучеників Олександра, єпископа Харківського, Олександра Хутовицького та Олександра Скальського очолив Преосвященніший Веніамін, єпископ Хотинський у співслужінні єпископа Дубенського Пимена, благочинного Свято-Успенського чоловічого монастиря с. Кулівці, Чернівецької обл. архім. Іова, благочинного Млинівського округу прот. Василія Іванейка та кліриків монастиря прот. Василія Ношкалюка і прот. Петра Набочука.

Даний храм облаштовував та готував до освячення покійний архімандрит Олександр (Катлер), тож по завершенні чину владики відслужили заупокійну літію по спочилому священнослужителю.

Після богослужіння було пострижено у сан іподиякона монаха Даниїла (келейника спочилого архім. Олександра).

У вітальному слові владика Веніамін подякував митрополиту Варфоломію, єпископу Пимену та ігумені Михаїлі за можливість спільної молитви, та побажав постійно відчувати Господню благодать у новоосвячених храмах.

У свою чергу настоятельниця монастиря висловила слова вдячності всім присутнім, та попросила молитов за сестер обителі і за упокій архім. Олександра.

Завершилося святкування спільною трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 154

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *