ПРЕСТОЛЬНИЙ ПРАЗНИК СВЯТО-ІОАННО-БОГОСЛОВСЬКОГО ХРАМУ УПЦ смт. ДЕМИДІВКА

9 жовтня, у день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, престольне свято відзначили прихожани православної парафії УПЦ смт. Демидівка.

Напередодні святкування, з благословення тимчасово керуючого Рівненською єпархією Преосвященнішого Пимена, єпископа Дубенського, настоятель храму прот. Василій Іванейко освятив ікони на новому іконостасі, який було встановлено перед престольним празником.

Торжественну Літургію очолив старший по хіротонії священик – прот. Святослав Дячук у співслужінні настоятеля храму благочинного прот. Василія Іванейка та чисельного прибулого духовенства. Під час богослужіння були піднесені особливі молитви за мир в Україні, єдність Православної Церкви та подолання хворобливої пошесті.

По звершенні Літургії відбувся хресний хід навколо храму з прочитанням Євангелія та окропленням присутніх свяченою водою.

На могилі спочилого настоятеля храму було звершено заупокійну літію по митрополиту Варфоломію та прот. Петру Копачу.

На завершення прот. Святослав привітав усіх присутніх зі святом, та побажав, щоб парафія і надалі зростала та процвітала як духовно так і фізично.

Настоятель висловив слова вдячності духовенству, прихожанам та гостям свята за спільну молитву. Священик закликав усіх до духовного росту, примноження любові, та вірності Православній Церкві, адже до цього закликані усі православні християни. Також настоятель подякував благодійнику Андрію Васильовичу Бібі за допомогу у виготовленні іконостасу та інших виконаних храмових робіт, а всім прихожанам за понесені труди щодо благоустрою храму та приготування до свята.

Завершилося святкування спільною трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 498

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *