ОСВЯЧЕННЯ СВЯТО-ОНУФРІЄВСЬКОГО ХРАМУ с. МОШКІВ

13 грудня 2021 р. у день молитовного вшанування святого апостола Андрія Первозванного духовна радість та спільна молитва об’єднала численне духовенство, прихожан та гостей православного храму с. Мошків.

Передання говорить, що просвітителем наших земель був святий апостол Андрій Первозванний. Він піднявся по Дніпру до Київських гір, та сказав пророче слово про велич християнської віри, яка засяє на цьому місці.

Пройшло майже два тисячоліття і пам’ять про святого апостола зібрала у домі Божому людей, котрі являються сповідниками Христової віри, та свідками Його любові до роду людського.

Минуло два роки, як Свято-Михайлівський храм УПЦ с. Мошків було захоплено прихильниками ПЦУ. Православні віряни залишилися без церковної будівлі, проте з глибокою вірою у серці. Тривалий час люди на чолі з настоятелем свящ. Андрієм Муляром молилися просто неба, а згодом у пристосованому приміщенні.

Стараннями настоятеля та прихожан, з благословення керуючого єпархією митрополита Варфоломія (+2021р.) було розпочато будівництво нового храму. Спільна справа об’єднала небайдужих людей. Кожен намагався долучитися до благого діла. Осторонь не залишилися й жертводавці. Тож за фінансової підтримки мецената Андрія Васильовича Біби, прихожан та просто небайдужих людей за кілька місяців вдалося звести нову храмову будівлю.

13 грудня 2021 року було звершено велике освячення храму на честь преподобного Онуфрія Великого.

Чин освячення та урочисту Божественну Літургію очолив керуючий єпархією Преосвященніший Пимен, єпископ Рівненський та Острозький у співслужінні благочинного округу прот. Василія Іванейка, прес-секретаря єпархії архім. Германа Кулакевича, голови відділу з врегулювання міжконфесійних конфліктів Рівненської єпархії прот. Віктора Земляного, настоятеля храму свящ. Андрія Муляра, та чисельного прибулого духовенства з Рівненської та Волинської єпархій.

За богослужінням підносилися особливі молитви за мир в Україні та єдність Православної Церкви.

По завершенні Літургії владика висловив слова вітання та вдячності тезоіменитому настоятелю храму, благодійникам та всім прихожанам. З нагоди пам’ятної події єпископ Пимен вручив церковні нагороди людям, які понесли особливі труди у будівництві дому Божого.

У свою чергу свящ. Андрій Муляр висловив слова вдячності владиці, та усьому священному собору за спільну молитву. Священик побажав, щоб дух любові та єдності, який відчувався під час богослужіння, завжди наповнював святий храм, та приводив до єдності у Православній Церкві все більше і більше людей.

Завершилося святкування спільною трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 635

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *