АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У с. БОРЕМЕЦЬ

18 листопада 2021 р. у Свято-Покровському храмі с. Боремець було звершено соборне архієрейське богослужіння, яке очолив Преосвященніший Пимен, єпископ Рівненський та Острозький. Владиці співслужили благочинний округу прот. Василій Іванейко, настоятель храму прот. Петро Григорчук, та прибуле духовенство з Рівненської, Волинської, Львівської єпархій, а також Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр.

Урочисте богослужіння відбулося з нагоди 33-ї річниці відновлення церковно-приходського життя на парафії, та третьої річниці малого освячення новозбудованого храму після захоплення древньої церковної будівлі.

Окрасою спільної молитви став місцевий хор, та квартет священиків з Волині.

Під час богослужіння було піднесено особливі молитовні прохання за мир в Україні, єдність Православної Церкви, а також за подолання хворобливої пошесті.

По завершенні Літургії відбувся хресний хід навколо храму.

У слові проповіді єпископ Пимен закликав присутніх триматися Православної Церкви, та своїм життям проповідувати істинність Христової віри. Владика наголосив, що це перше богослужіння у якості керуючого Рівненської єпархії і він вдячний Богу за можливість звершити його спільно з людьми, які були гонимі за віру, проте зуміли вистояти у випробуваннях, та при допомозі благодійниці Михальчук Людмили Сергіївни збудувати новий храм.

У свою чергу настоятель прот. Петро Григорчук подякував владиці та духовенству за спільні молитви і висловив сподівання, що через рік Пресвята Богородиця знову збере всіх під Своїм Покровом у архітектурно маленькому, але, водночас, духовно величному храмі.

Завершилося святкування спільною трапезою.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 297

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *