РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Свято Різдва Христового знову осяяло радістю землю та всіх віруючих православних християн. Люди радіють, щиро вірять, люблять та діляться своєю добротою. І це не дивно, адже Різдвяні свята завжди асоціювалися з чимось світлим, щирим, добрим та радісним. Якщо ми озирнемося навколо, то помітимо, як ці чесноти примножують віруючі люди: колядують, моляться у храмах та вдома, відвідують нужденних, допомагають тим, хто потребує помочі. І це не фарс, не намагання бігти наввипередки, не пошук слави. Це реалізація внутрішніх переконань та покликів, які не можуть замикатися в собі.

Для парафіян Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка можливістю поділитися святковою радістю є проведення щорічного РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ. Одинадцять років поспіль прихожани організовують благодійний захід, під час якого збирають кошти для допомоги нужденним дітям. Кілька останніх років до збору коштів долучаються небайдужі люди з онлайн-середовища, тож вдається зібрати більш суттєву допомогу.

14 січня у день молитовного вшанування святителя Василія Великого у храмі відбувся вже 11-й захід. В силу обставин другий рік поспіль благодійний концерт відбувся в будівлі храму.

Розпочалося дійство вітальним словом настоятеля храму прот. Василія Іванейка, та співом тропаря свята Різдва Христового.

Далі глядачі мали можливість спостерігати виступи дітей місцевої воскресної школи, які підготували вертепне дійство, святкову виставу та колядки. Приємними для присутніх стали виступи вихованців храму, які навчаються у духовних закладах, а також молодіжного храмового ансамблю.

Гостями цьогоріч стали учні воскресних шкіл з Млинівського жіночого монастиря та с. Мошків.

Вже традиційно всі присутні діти отримали солодкі подарунки від благодійника храму.

На кінець дійства свящ. Василій оголосив результати зустрічі. Спільними зусиллями присутніх парафіян та гостей, а також небайдужих людей з православних онлайн-спільнот вдалося зібрати 42 700 грн, які розподілили між сімома хворими дітьми рівними частинами по 6 100 грн.

Зі щирою вдячністю Богу за можливість прожити чудесні моменти свята, радості та доброти всі присутні розійшлися по домівках. І залишається сподіватися, що Господь прийме труди та посильну допомогу, укріпить і зцілить хворих, та через рік сподобить знову зібратися і примножити у душах різдвяну радість через можливість творити добрі справи.

Прес-служба Млинівського благочиння УПЦ

Переглядів: 524

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *