ЗУСТРІЧ ПАЛОМНИКІВ

За словами преподобного Серафима Саровського, людина покликана протягом земного життя стяжати благодать Святого Духа. Ці слова святого угодника чула, напевно, кожна віруюча людина. Але почути – не значить зрозуміти і відчути. Багато вірян не відчувають Божої благодаті у своїх душах та не розуміють причини такого духовного стану.

Святі отці говорять, що для духовного росту завжди необхідний труд: не можливо відчувати Божу присутність лежачи перед телевізором, або чекати Господнього одкровення, повністю віддавшись земним клопотам. Потрібно нести духовний труд, відділяти Бога від мамони, жертвувати чимось тимчасовим, а відтак і нікчемним, заради вічного та досконалого.

1-2 серпня прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ смт. Демидівка мали можливість зустрічати подібних трударів – людей, котрі переступивши через усі перепони, хресною ходою вирушили до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Ця проща вже стала традиційною як для самих хрестоходців, так і для місцевих парафіян, котрі вже кілька років поспіль мають можливість долучатися до величної богоугодної справи.

Цього року до Демидівського православного храму завітали близько 1200 прочан, до яких долучилися і десять прихожан місцевої церкви. Майже кожна людина несла ікону в руках та палку віру у серці – це відчувалося ще здалеку, адже щирі молитви тисячного хору були чутні ще за межами селища.

Одразу після зустрічі та Пасхальних привітань, прихожани Свято-Іоанно-Богословського храму намагалися нагодувати дорогих гостей. Для цього було організовано п’ять столів, за кожним з яких слідкувала певна кількість парафіян розподіляючи їжу поміж паломниками.

Після перепочинку почалось святкове богослужіння, під час якого всі присутні змогли помазатися святим єлеєм, посповідатися та написати записки на Літургію. Завдяки організованому вуличному озвученню всі, хто не вмістився у храмі, могли долучитися до служби стоячи на вулиці. Далі – розселення по домівках небайдужих жителів селища та у спеціально приготованих місцях.

Із настанням сутінок, на березі місцевої річки вдалося розпалити вогнище та провести невеличкий імпровізований концерт – всі бажаючі могли заспівати під гітару, декламувати поезію та просто щиро поспілкуватися. Приємно, що людей не злякав навіть дощ і вони юрбою зібралися навколо багаття.

У день пам’яті пророка Ілії відбулася святкова Літургія, під час якої велика кількість прочан приступила до таїнства Причастя.

Також усі бажаючі мали можливість долучитися до благодійної акції Свято-Іоанно-Богословського храму «ПОДАРУЙ СИРОТІ ШКОЛУ», яка проводиться вже втретє і полягає у допомозі дітям-сиротам при підготовці до школи.

З надією на милість Божу, сподіваємось дочекатися наступного  року і в переддень святкування Почаївської ікони Божої Матері знову зустрічати таких близьких по духу і рідних по вірі братів та сестер у Христі.

настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму

прес-секретар Млинівського благочиння

прот. Василій Іванейко

Переглядів: 281

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *